Metalac nakon produžetka savladao Borac

Metalac je u trećoj utakmici Kupa Radivoja Koraća nakon produžetka savladala čačanski Borac rezultatom 96:86 (19:26, 21:14, 22:28, 22:16, 12:2).  

Uspio je Metalac u izuzetno uzbudljivoj utakmici da tek u dodatnih pet minuta da savlada otpor Borca.

Produžetak je izborio Spasojević koji je uspio da uhvati promašaj Mićovića i da pogodi iz veoma teške pozicije okrenut leđima za 84:84.

U produžetku je konačno Metalac prelomio utakmicu postigavši 12 a primivši samo dva poena.

Photo: mondo/mts

Photo: mondo/mts

Borac je bolje ušao u utakmicu, dobio je prvu četvrtinu 26:19. Metalac se do poluvremena vraća u utakmicu i na veliki odmor odlaze sa neriješenim rezultatom 40:40, iako su Čačani sredinom četvrtine imali i plus 11 (36:25).

Početkom drugog poluvremena Metalac predvođen Jevtovićem i Rakićevićem pravi seriju 12:2 i odlazi na plus 10 (52:42). Ipak se Borac u nastavku budi, prvenstveno zahvaljujući Stevanoviću koji je izdominirao treću četvrtinu postigavši 15 poena. Do kraja četvrtine je Borac preokrenuo rezultat pa se u četvrtu četvrtinu ušlo 62:68. Početkom četvrte četvrtine Stevanović je doživio distorziju skočnog zgloba, te se nije vraćao u igru do kraja utakmice. U posljednjoj minuti regularnog dijela, Jošilo je pogodio samo jedno od dva bacanja za  83:79. Naredne napade obje ekipe nisu iskoristile, nakon čega Radonjić postiže brzu trojku za 83:82. Na sedam sekundi do kraja igrači Borca faulirali su Jevtovića, koji prvo slobodno bacanje promašuje, drugi put je bio sigurna. Zatim kreće već spominjana akcija, Mićović promašuje za tri, Stanojević skače i iz veoma teške siguracije pogađa za produžetak.

U produžetku Borac nije imao više snage, Mićović i Avramović, jedni od najboljih pojedinaca nisu uspjevali da pogodoe koš Metalca, dok su Valjevci poenima iz reketa i kontra-napadima riješili ovu utakmicu.

Najistaknutiji u pobjedničkoj ekipi bili su Nikola Jevtović sa 27 poena i Petar Rakićević sa 25 poena. 11 skokova i 10 asistencija. Dvocifreni su bili još Tomislav Gabrić sa 13, Đorđe Majstorović sa 11 i Dušan Kutlešić sa 10 poena.

U sastavu Borca najefikasniji su bili Andrija Stevanović sa 25 postignutih poena, Strahinja Mićović je postigao 22 uhvativši još osam skokova, Aleksa Avramović je dodao 19 poena, sedam  skokova i devet asistencija.

Posljednji četvrtfinalni duel između Crvene zvezde i Smedereva počinje večeras u 21.00 sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.