Mesina: “Jedva čekam da vidim koji će biti sledeći korak ovih brilijantnih mozgova”

Etore Mesina je izneo oštru kritiku prema FIBA organizaciji i problemima u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

SomosBasket

Na pitanje novinara o situaciji koja predstoji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada košarkaši iz Evrolige i NBA lige neće moći nastupati, Etore Mesina je izneo svoje mišljenje:

Naravno da nisam sretan. Uživam provodeći vreme sa timom i ovom grupom ljudi, ali zbog političke situacije, ako radiš u NBA ili u Evroligi, isključen si iz nacionalnih takmičenja u budućnosti. Pročitao sam šta su Željko Obradović i Šarunas Jasikevičius rekli, svi treneri i košarkaši misle istu stvar, ali oni ne odlučuju. Podržaću Italiju na televiziji i to je to. Mogu da upotrebim i teže reči od ovoga, ali ne želim. Još je veće poniženje za sve federacije što će biti u situaciji da pitaju igrače da im pomognu da se kvalifikuju pa im onda saopštiti da postoje kvalitetniji od njih koji mogu igrati na završnom turniru. To je ponižavajuće. Igraš za svoju državu kvalifikacije, izboriš mesto na Svetskom prvenstvu i onda dođe 12 “boljih” igrača iz Evrolige i NBA i oni igraju umesto tebe. Jedva čekam da vidim koji će biti sledeći korak ovih brilijantnih mozgova koje gledamo u poslednje dve godine“.

Podsetimo, Etore Mesina je najavio da će se povući sa selektorske pozicije po završetku EuroBasketa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.