Mega Leks će igrati u ABA ligi

Mega je sa 81:73 i ukupnim rezultatom 3:2 završila na trećem mestu srpskog šampionata i tako izborila učešće u ABA ligi. Pobednički tim su predvodili Rašić sa 20, Zagorac sa 15, Ivanović sa 13 i Zubac i Nikolić sa po 12 poena. Lazarević je predvodio FMP sa 20 poena, a dvocifreni su bili i Davidovac sa 14 i Dobrić sa 10.U prvoj četvrtini obe ekipe su forsirale unutrašnju igru sa puno prodora i igre dva na dva. Kretanje rezultata zavisilo je od nivoa angažovanosti u odbrani, naročito pod samim obručima. Mega Leks se sredinom ovog perioda odlepio na +11, ali je FMP do kraja smanjio na 24:19. Megin napad predvodili su Zagorac poenima iz prodora i Rašić sa pogođenim trojkama, dok je Zubac donosio prevagu na centarskoj poziciji u oba smera. Tejić i Lazarević bili su najraspoloženiji u ekipi FMP-a.

FMP je u drugoj četvrtini imao dobre minute kada su agresivnom odbranom uspevali da ukradu loptu igračima Mege i poentiraju iz tranzicije. U dva navrata su u potpunosti smanjili zaostatak, ali se Mega trojkama Rašića i dobrom individualnom rolom Zagorca u završnici poluvremena odlepila na 45:38. Odličnu skevencu za FMP imao je Davidovac koji je pogodivši dve trojke vezao 8 uzastopnih poena.

Foto: telegraf.rs

Foto: telegraf.rs

U trećoj četvrtini obe ekipe tražile su šansu iz igre dva na dva i promašile veliki broj pokušaja za tri poena. Mnogo faulova značilo je rani izlazak iz bonusa i seriju slobodnih bacanja za oba tima. Mega je napravila manje grešaka u napadu i uspela da poveća prednost u ovom periodu na 64:53.

Treću četvrtinu je obeležio festival promašenih trojki na početku i nekoliko odlučujućih pogodaka za tri poena u nastavku ovog perioda. FMP je uspeo da spusti razliku -4, ali je Mega uspela da se trgne i pre završnice reši utakmicu u svoju korist. Spoljna linija Mege je oborila tempo utakmice i prebacila težište igre ka reketu, a onda je trojkom Nikolića razrešena svaka dilema o pobedniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.