Mega deklasirala Dinamik

Mega Leks je savladao Dinamik sa 84:57. U polufinalu Kupa Radivoja Koraća čekaju pobednika meča Partizan-Dunav. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Jaramaz sa 18 poena i 7 asistencija, Mušidi sa 13 poena i Kapetanović sa 12 poena i 6 skokova. U Dinamiku se istakao Stevanović sa 21 poenom, pratio ga je Frend sa 10 poena i 6 skokova.

Prva četvrtina je odigrana u vrlo brzom ritmu sa puno igre u tranziciji. Mega je pokušavala da presingom preko celog terena uznemiri Dinamik, ali im to nije uspelo. Dinamik je ipak imao probleme u organizaciji kada bi prešao na protivničku polovinu. Izgubili su previše lopti i promašili veliki broj otvorenih šuteva sa distance, pa poeni iz unutrašnje igre nisu bili dovoljni da se nadoknadi zaostatak. Mega je pravila manje grešaka, bila vrlo uspešna u realizaciji iz prodora i tranzicije, nešto slabija u šutu spolja. Sve to je bilo dovoljno da Mega završi ovaj period sa prednošću od 26:17.

Dinamik nije odustao od svog stila igre ni u drugoj četvrtini, ali brz prenos lopte, rano završavanje napada i veliki broj šuteva spolja nisu realizovani na pravi način. Mega je koristila svaku grešku rivala i pretvarala u lake poene iz tranzicije. Vrlo lako su prodirali u reket Dinamika i ostvarivali veliki broj poena iz unutrašnje igre. Par pogogenih šuteva spolja bilo ie dovoljna da se razlika duplira, a i dobar deo promašaja igrači Mege su nadoknadili kroz dobar ofanzivni skok. Na odmor se otišlo sa rezultatom 47:29.

Foto: bcmegabasket.net

Ako je i bilo ikakve sumnje u pobedu Mege, ona je otklonjena u trećoj četvrtini. Igra Dinamika se potpuno raspala, srljali su iz greške u grešku, iz promašaja u promašaj, što su igrači Mege nemilosrdno kažnjavali poenima iz tranzicije. Ovaj period je završen rezultatom 73:39. Poslednja četvrtina je imala samo formalni značaj, Dinamik je u ovom periodu uspeo da ublaži visoku razliku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.