March Madness: Vilanova baražnom paljbom srušila Vest Virdžiniju

Odlična ekipa Vilanove večeras je slavila nad Vest Virdžinijom, te se tako pridružila ekipama koje su izborile plasman u narednu rundu!

Foto: Villanova MBB/Twitter

Vilanova je slavila sa naizgled ubedljivih 90:78, međutim, meč je tokom svog većeg dela bio u egalu. Sredinom drugog poluvremena Vilanova je preuzela inicijativu, inspirisana sjajnim potezima i trojkama Omarija Spelmana, koji je praktično i prelomio ovaj meč, ali zasluge svakako idu i njegovim ostalim saigračima. Treba napomenuti i to da je Vilanova na ovoj utakmici pogodila 13 trojki iz 24 pokušaja!

Najbolju predstavu na ovom meču pružio je igrač treće godine sa Vilanove, Džejlen Branson, sa 27 poena i 4 asistencije. Već pomenuti Spelman je zabeležio 18 poena uz 8 skokova, 3 blokade, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Mikel Bridžis je ubacio 16 poena uz 6 skokova, a Erik Paskal je meč završio sa 14 poena.

Na drugoj strani, igrače Boba Haginsa, predvodio je Dekster Majls sa 16 poena, ali Majls je ušao u problem sa faulovima, pa u odsudnim trenucima meča, nije moga da pomogne svojoj ekipi. Sagaba Konate je imao 12 poena i 9 skokova, a Dževon Karter takođe 12 poena, uz 8 skokova.

Vilanova će u borbi za Fajnal For igrati protiv pobednika utakmice Perdju – Teksas Tek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.