March Madness: Šok decenije, Virdžinija deklasirana u prvoj rundi (VIDEO)

Univerzitet Merilenda iz okruga Baltimora je priredio možda i najveću senzaciju u istoriji “martovskog ludila”. 

Foto: BaltimoreSun

Kada bukmejkeri stave koeficijent na vas 1,01, a na protivnika 19,00, očekuje se glatka pobeda bez imalo stresa. Makar su to svi očekivali da vide u korist Virdžinije. Istina je da rezultatskog stresa nije bilo, ali za to su zaslužni košarkaški UMBCa koji su deklasirali jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira, rezultat je bio 74:54 u korist koledža iz okruga Baltimora. Možda i najveća senzacija u istoriji “martovskog ludila”.

Od Virdžinija Kavalirsa se očekivala lagana pobeda, pa iako nisu bili dominantni u prvom poluvremenu, rezultat 21:21 nakon 20 minuta košarke, nije davao za pravo skoro nikome da očekuje senzaciju u nastavku. Ključan period su bile uvodne minute drugog dela. Prvo je Džo Šerburn poentirao uz faul za 24:21 posle slobodnog bacanja, a potom je isti igrač pogodio trojku za +6. Toni Benet je pokušao tajm-autom da vrati koncentraciju svojoj ekipi i prekine nalet UMBCa, ali nije uspeo.

Džairus Lajls i već pomenuti Šerburn su isporučili još dve trojke i veoma brzo je na semaforu pisalo 35:24. Narednih pet minuta je obeležio fenomenalni Lajls. Momak rodom upravo iz Merilenda je upisao svih narednih 12 poena za svoj tim, pogađao je iz svih pozicija i prikazao neustrašivost i hrabrost kakva je neophodna za ovakav podvig. Do kraja susreta, prvi favorit iz Južne regije za odlazak na fajlal-for, nije ni zapretio.

UMBC je udario najveći šamar u istoriji koledž programa Virdžinije, a ime Džairus Lajlsa će pamtiti svi oni kojima su Kavalirsi u srcu. Lajls je ubacio 28 poena, a istakao se i Džo Šelburn sa 14. Taj Džerom i Kajl Gaj su sa po 15 poena predvodili strelce poraženog tima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.