March Madness: Nestvarnih 5 minuta Bridžisa za plasman Vilanove u najboljih 16

Vilanova i Djuk su prvi učesnici ”svit 16” faze.

Foto: Twitter

Vilanova je savladala Alabamu sa ubedljvih 81:58 (32:27, 49:31). Prvo poluvreme je bilo poprilično izjednačeno, Sekston je igrao dobro za Bamu, pogađao sa poludistance i napadao koš, dok je Nova imala problem jer je Branson dobio dva brza faula. Ipak, to se na kraju ispostavilo kao okidač za partiju Donte Divićenza, koji je potpuno preuzeo igru Vajldketsa i postigao 5 trojki u prvom poluvremenu i tako zamenio slabog Bransona, ali i Mikela Bridžisa. U nastavku je postojao samo jedan tim na terenu. Serija tima Džeja Rajta je počela zakucavanjima u kontri Buta i Mikela Bridžisa, a onda je Mikel počeo da zasipa koš Krimson Tajda trojkama iz svih pozicija. Postigao je 19 poena za prvih 5 minuta drugog poluvremena! Meč je u tom trenutku bio rešen i do kraja je Nova rutinski sačuvala prednost i plasirala se u polufinale istočnog regiona. gde čeka pobednika meča Vest Virdžinija – Maršal.

Bridžis je meč završio sa 23 poena, Divićenzo je imao 18 uz 5 asistencija, a Branson je u nastavku stigao do 12 poena. Kolin Sekston je bio jedini dvocifren u timu Ejverija Džonsona sa 17 poena (7/14 iz igre).

Foto: Twitter

Djuk nije imao nikakvih problema protiv Rod Ajrlenda i potpuno je razbio Remse. Konačan rezultat je 87:62 (45:28, 42:34). Od samog početka meča tim Majka Šiševskog je bio u prednosti, a dvocifrenu su stekli posle samo nekoliko minuta igre. Cela petorka BluDevilsa je igrala sjajno, Begli i Karter su dominirali u oba reketa, pa je već na pauzi bilo velikih +17. Djuk je po izlasku na teren u drugom delu odmah dodatno uvećao tu prednost, pa je poslednjih 15 minuta igre bilo revijalno, a već pre 30. minuta su ulazili u igru igrači koji dobijaju mnogo manje minuta na parketu.

Najefikasniji je bio Begli sa 22 poena (8/10) i 9 skokova. Geri Trent je postigao 18 poena, Vendel Karter je dodao 13 (6/6), a Duval 11 uz 7 asistencija. I Si Metjus je bio ubedljivo najbolji kod Remsa i samo zahvaljući njemu tim Dena Harlija nije imao još veći zaostatak posle prvih 20 minuta. Meč je završio sa 23 poena (9/19), Dautin je dodao 10 poena i 9 asistencija, dok je Terel postigao takođe 10 poena (4/13), ali samo 1 u prvom poluvremenu. Djuk u polufinalu srednjeg zapada čeka boljeg iz duela Mičigen Stejt – Sirakjuz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.