Ludo finale: Sasari do 2-2 !

Košarkaši Dinamo Sasarija odbranili su domaći teren pobedivši Ređo Emiliju posle podužetka 94 – 90, i na taj način vratili seriju u egal 2 – 2!

Na ovom meču se činilo da Sasari lako kontroliše rezultat sve do 4. perioda kada je Ređo zaigrao fantastično i povratio se iz ambisa dobivši tih 10 minuta sa 24 – 12.

Sasari je u jednom momentu, u 23. minutu, imao i prednost 61 – 41 i umalo sve prosuo, što je i odlika igre tima sa Sardinije. Zbog brze košarke koju igraju preokreti su mogući na obe strane.

gazzetta.it: Jerome Dyson ( levo )

gazzetta.it: Jerome Dyson ( levo )

Da do toga večeras ne dođe pobrinuo se tandem DajsonSenders sa 28 odnosno 18 poena. Posebno je Dajson “poludeo”, sipao je iz svih pozicija, a podelio je i 7 asistencija. Odličan susret je odigrao i Olaseni Laval koji je meč okončao sa 10 poena i 14 skokova, kao i 2 monstruozna zakucavanja kada je umalo otkinuo obruč.

U ekipi Ređo Emilije blistao je , kao i uvek, Darijuš Lavrinovič sa 20 poena, Silinš je imao 17 poena, a Polonara 16. Ćinćarini je meč okončao sa 14 poena i 8 asistencija i bio je prvi dirigent svoje ekipe.

Vruće veče na Sardiniji završeno je velikom pobedom domaćina, radošću publike, i sa velikim očekivanjima od obe ekipe pred sledeći meč.

Leave a Reply

Your email address will not be published.