Ludnica u Riminiju! Sasari u polufinalu!

Druga polovina četvrtfinalnih susreta u Kupu Italije nastavlja se danas, a prvi susret je definitivno najzanimljiviji, u njemu su snage odmerili Avelino i Sasari, a ekipa sa Sardinije odnosi pobedu nakon veoma neizvesnog meča, rezultatom 68:69 (22:13, 16:26, 16:17, 14:13).

Videli smo pravi spektakl u Riminiju, u Padiljoni Fiera Rimini Areni, tačnije. Avelino je počeo nešto bolje i serijom 9:0, gde je u centru pažnje bio Adonis Tomas, sa postignutih sedam poena, a Federiko Paskvini je već u ranoj fazi meča bio primoran da traži tajm aut. Zeleni su “one man box” zonskom odbranom totalno neutralisali napad Sasarija, koji pored problema u napadu nije mogao da odbrani napade Džoa Reglanda i Adonisa Tomasa. Uspela je ekipa sa Sardinije da uhvati priključak u drugoj polovini prve četvrtine, najviše zahvaljujući raspoloženom Trevoru Lejsiju. Nije to bilo dovoljno za Sasari, jer je Avelino došao do dvocifrene prednosti do kraja prvog kvartala, a Adonis Tomas je bio dvocifren već nakon 10 minuta, a ubacio je poena skoro koliko i ceo protivnički tabor (Tomas 11, Sasari 13).

avellino-calcio.it

Avelino je krenuo čvrsto u nastavku, Sasari na momente uspevao da uspori ritam i vrati jednocifrenu razliku, ali je jednostavno odbrana “zelenih” bila na svom nivou i nije dozvolila neki ozbiljniji nalet ekipe sa Sardinije. Medjutim, kako je Avelino prešao u zonu 2-3, usledila je serija Sasarija i spuštaju se na jedan posed zaostatka, 38:35. Iako je Pino Sakripanti tražio tajm aut, njegovi izabranici ništa nisu uspeli da sprovedu u delo. Stipčević i Trevor Lejsi pogađaju šta treba i na poluvreme odlazimo vođstvom Sasarija 38:39.

Znatno motivisanije je delovala ekipa Sasarija u trećoj četvrtini koja je bila izuzetno zanimljiva, a obeležena je i velikim brojem faulova. Avelinu je ušla voda u uši i delovali su izuzetno nemoćno, što je itekako bilo neshvatljivo ako uzmemo u obzir prvih 17 minuta ove utakmice, gde je Avelino izgledao neverovatno moćno. Izuzetno čudna utakmica koju su nam priredila ova dva tima, a Paskvini je morao više da rotira ne bi li našao petorku koja će održavati prednost, pogotovo jer su Livaj Rendolf i Džo Reglend nešto bolje zaigrali, pa su serijom 9:0, odnosno trojkama ove dvojice, ponovo preuzeli prednost, 51:49. Adonis Tomas i Džo Reglend su nastavili svojevrsni rat protiv Trevora Lejsija i Roka Stipčevića. Neverovatno uzbudljiv i neizvestan susret, borba za koš je bila kao borba za goli život u poslednjoj četvrtini. Rendolf i Fesenko su se pridružili gore pomenutom dvojcu, a na drugoj strani imali smo Lideku i Kartera, koji su nam priredili rezultatsku klackalicu do samog kraja susreta. Duško Savanović je bio izuzetno važan šraf za odbranu Sasarija u ovim momentima, vezao je dve rampe i podigao moral svojim saigračima, a da njihovo samopouzdanje dostigne vrhunac, pobrinuo se i trener Paskvini, koji je zbog burne reakcije zaradio tehničku grešku. To je očigledno raspalilo Roka Stipčevića, koji hvata svoj promašaj, u izolaciji pogadja flouter i donosi prednost 69:68. Ekipa Sasarija je imala dovoljno vremena da organizuje poslednji napad. Nakon pokušaja pika Savanovića i Bela, Bel je promašio trojku, a Savanović napravio faul na skoku i 3.4 sekunde pre kraja meča, lopta je bila za ekipu Avelina. Sakripanti je na tajm autu nacrtao akciju za Džoa Reglanda, ali on je bio neprecizan, pa ćemo ekipu Sasarija gledati u polufinalu, a protivnika će saznati nakon 20:45, kada se sastaju Vareze i Breša. Hrvatski košarkaš, Rok Stipčević, bio je najzaslužniji za pobedu svog tima, pogadjao je nekoliko izuzetno važnih šuteva za svoj tim, a ukupno je ubacio 15 i bio najefikasniji pojedinac. Laval i Lejsi su bili takodje dvocifreni sa 10, odnosno 14 poena. Na drugoj strani, Tomas i Reglend po 16, Rendolf 14, a Fesenko 12 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.