Ludnica u Beogradu, PAOK ide dalje

Partizan je poražen od PAOK-a sa 78:82 u plej-ofu FIBA LŠ. Kako je Partizan u prvom meču slavio sa samo 2 poena razlike, grčki tim je prošao i u nastavku takmičenja čeka ga Tenerife. Najbolji u redovima pobednika bili su MekFeden sa 26 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Sajbert sa 16, Peiners sa 15 i Margaritas sa 12 poena. Najbolji u Partizanu bili su Veličković sa 19 poena i 8 skokova, Birčević sa 11 poena i 7 skokova, Pot sa 11 poena i 6 skokova i Andrić sa 11 poena.

Prva četvrtina se može podeliti na dva potpuno različita dela. U prvoj je Partizan gubio veliki broj lopti i promašio skoro sve šuteve, dok je PAOK živeo od šuta za tri poena, pa je u ovom delu stekao prednost od 2:11. Beogradski crno-beli su se konsolidovali u drugoj polovini ovog perioda, racionalnija potrošnja lopti, donela je sigurnost i u šutu, kako spolja tako i u reketu. PAOK-ova serija pogođenih trojki došla je ubrzo do kraja, ređali su se promašaji, pa je Partizan do kraja prve četvrtine smanjio na 16:18. Značajnu rolu za solunske crno-bele u ovom periodu imao je Sajbert sa 10 poena.

PAOK je nastavio sa promašajima na početku druge četvrtine, a i brzo su izašli iz bonusa, što je Partizan iskoristio i napravio preokret. U nastavku ovog perioda ponovo ušao u seriju pogođenih šuteva spolja, a Partizan u kontra-ritam izgubljenih lopti i promašaja sa distance. Kako je grčki tim odlično realizovao Partizanove greške u poene, razlika se popela na velikih 32:47.

Foto: basketballcl.com

Partizan je znatno podigao nivo energičnosti u trećoj četvrtini, ali se to nije videlo na rezultatu. Naprotiv previše grešaka, otvorilo je PAOK-u prostor da poenima iz tranzicije i trojkama MekFedena uveća svoju prednost. Delovalo je da je utakmica prelomljena, ali je Partizan serijom 10:0 u završnici ovog perioda smanjio na 50:64 i vratio nadu za preokret.

Velika borba se nastavila i u poslednjoj četvtini. Na par minuta do kraja ponovo je sve izgledalo izgubljeno za Partizan, ali su domaći igrači na čistu želju, volju i borbenost uspeli da poremete ležerni PAOK i uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. Margaritas je promašio oba slobodna bacanja i ostavio šansu Partizanu da u poslednjem napadu izbore produžetak ili još bolje prolaz u narednu fazu takmičenja. Smušeni napad se završio izgubljenom loptom Andrića, pa je ovo bio kraj za probuđenu nadu beogradskih crno-belih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.