Lučić o Italiji: “Čeka nas težak duel, ali bićemo spremni”

Izjave Bogdana Bogdanovića, Vladimira Lučića i Stefana Jovića posle trijumfa nad Mađarima.

Foto: FIBA

Bogdan Bogdanović je izjavio posle pobede nad Mađarima:

Ušli smo koncentrisano u meč i kada je bilo 16:3 i onda smo pomislili da će biti lagano, a oni su pokazali svoj talenat i videlo se da mogu. Niski su, brzi, dobro su šutirali za tri poena i teško je braniti nekoga ko dobro šutira. Oni su odigrali odlično. Nismo ih mi potcenili, bilo je posle 20 za nas, a ako ne prelomiš tada, onda se vrati. To je utakmica na dva-tri poseda. Dobro je da smo pobedili i sada treba da se spremimo za Italijane. Oni su dosta sličan protivnik Mađarskoj, samo na višem nivou. Šutiraju za tri poena, manje igraju ‘pik’, ali su bolji bez lopte. Nezgodna ekipa, mnogo talenta, teško ih je čuvati jedan na jedan, ali imamo i mi naše prednosti koje treba iskoristiti”.

Vladimir Lučić smatra da je Srbija slavila teže nego što su očekivali:

Dobro smo počeli, stekli razliku, ali smo iz nekog razloga pali i dozvolili im da se vrate u meč. Poseduju kvalitet, bili su rasterećeni, ubacili su mnogo šuteva, što nije bio slučaj do sada. Teže nego očekivano smo pobedili, ali došli smo do četvrtfinala i sada gledamo samo Italiju. Više je bilo naših grešaka koje su dovele do toga da utakmica bude nešto neizvesnija, ali mislim da smo spremni za četvrtfinale. Igrali smo protiv njih jednom. Porasli su kao ekipa ovde. Čeka nas težak duel, ali bićemo spremni”.

Stefan Jović o Italiji:

Ovo je sasvim nova utakmica. Oni su juče dobro igrali, fenomenalno šutirali. Nema tajni, možda je bilo tako u pripremnom periodu. Sigurno da skauti prate ono što radimo. Sada svako izbacuje najbolje šta ima da bi prošao dalje. Naš stručni štab je dobro analizirao protivnika i obratićemo pažnju na njih“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.