Lojnen za polufinale

Ređo Emilija je poražena i u trećoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa italijanskog šampionata. Avelino je ovaj put slavio sa 79:80 i plasirao se u polufinale.

Neizvesna utakmica je dobila svoj epilog u samoj završnici. Posle promašaja DelaValeu poslednjem napadu Ređo Emilije, domaćini su i dalje imali prednost od jednog poena, ali je Lojnen pogotkom za dva šokirao domaću publiku i odveo Avelino polufinale.

Foto: scandonebasket.it

U prvom poluvremenu igralo se u brzom tempu sa velikim brojem upućenih šuteva za tri poena. Avelino je bolje počeo utakmicu i poveo sa 8:20, ali je Ređo Emilija odgovorila do kraja četvrtine i smanjila na 19:23. Slično je bilo i u drugoj četvrtini, Avelino je išao do +11, ali je Ređo Emilija do poluvremena smanjila na 43:45. Ređo pravi preokret u trećoj četvrtini, međutim Avelino u završnici vraća prednost i u poslednju četvetinu ulazi se sa rezultatom 63:66.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Ragland sa 21 poenom, pratili su ga Logan sa 11 poena i 8 skokova i Tomas sa 10 poena. U Ređu su se istakli Aradori sa 22 i DelaVale sa 18 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.