Limož ubedljivom pobedom obezbedio nastavak takmičenja

Limož je bio bolji tokom cele utakmice i na kraju slavio pobedu protiv PAOK-a od 79:61. U svim bitnim momentima francusku ekipu je predvodio Mekejleb, koji je na kraju imao 17 poena. Odličan je bio i Danijels sa 14 poena i 7 skokova, čija je rola u četvrtoj četvrtini definitivno prelomila utakmicu. PAOK je bio očajan u šutu za dva, pa ne čudi da je ekipu predvodio za trojke raspoloženi Dedas (5 od 6) sa 19 poena. Hačer je postigao 14 poena (1-6 za dva, 3 od 4 za tri).

Utakmica je počela sa čvrstim odbranama i dosta promašaja za tri poena. Limož je prvi popravio šut sa dve trojke Gejtensa, a na dubini igre dobijaju ulaskom Mekejleba i Traorea i njihovom saradnjom iz pik end rola. PAOK se mučio sa šutem iz igre, sa samo 2 pogođena iz 12 pokušaja, što je bio glavni razlog Limožove prednosti u prvoj četvrtini. Prvi period koji je obeležen sa velikim brojem ukradenih i izgubljenih lopti završen je sa 16:9 u korist francuske ekipe.

PAOK je loše počeo i drugu četvrtinu, pa je trojkom Vestermana i pogodkom pod faulom Kamare uz iskorišćeno slobodno bacanje Limož otišao na 24:11. PAOK se posle neuspešnog početka vraća serijom trojki koju je započeo Hačer, a završio Dedas smanjujući rezultat na 30:23. U ovom delu igre Limož je promašio dosta trojki, ali ih je nova trojka Vestermana, uz pogodke Danijelsa sa slobodnih bacanja održala u prednosti. Povratkom Mekejleba u igru vratili su se i problemi  za odbranu PAOK-a. Nezaustavljiv iz prodora (uz pogođenu trojku) plejmejker francuske ekipe  podiže razliku na 39:25, a svoj učinak na 12 poena na kraju prvog poluvremena.

Foto: https://www.facebook.com/PAOKBasketballClub/

Foto: https://www.facebook.com/PAOKBasketballClub/

PAOK je bolje otvario sam početak treće četvrtine, pa su poenima Markovića i Hačera smanjili prednost na -10. Limož je odgovorio sa pet uzastopnih poena Diavare, posle čega je PAOK zatražio tajm-aut. PAOK se posle tajm-auta vratio odličnom serijom pogođenih trojki, preko Coklasa, Hačera i Dedasa i smanjio prednost na 51:41. Limož je na drugoj strani promašivao trojke sve do pogodka Bongo-Koloa. Mekejleb je ponovo stupio na scenu u završnici treće četvrtine, kada je asistencijom za Traorea i novim poenima poveo Limož ka sigurnih 56:42.

Rezultat je i u četvrtoj četvrtini zavisio od raspoloženja šutera sa distance koji su u pogađali i promašivali u serijama. Hronično loša odbrana PAOK-a napadana je i šutem spolja i prodorom, a problem je predstavljalo i građenje koša, pa je Limož uz važne poene iz ofanzivnog skoka na sredini četvrtog perioda imao ubedljivu prednost od 72:52. Limož je predvodio Danijels sa brzo stečenih 8 poena, dok je na drugoj strani isti broj poena stekao Dedas pogađajući sa distance. Utakmica je već tada bila odlučena, pa smo do kraja videli jurnjavu i pokušaj PAOK-ovih igrača da razliku smanje brzim šutevima za tri poena. Iako su uspeli da pogode 3 trojke razlika nije bitnije smanjena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.