Kup Turske: Dudin prvi trofej

Anadolu Efes porazio je ekipu Fenerbahčea u borbi za trofej Kupa Turske rezultatom 70 – 60.
Opšti utisak je da utakmica nije bila previše kvalitetna, a da su pobedi Efesa najviše doprineli nekadašnji srpski reprezentativac Nenad Krstić sa 14 poena i 12 skokova, kao i velika hrvatska nada Dario Šarić sa 17 poena.

Ključni momenat bio je ofanzivni skok Šarića, koji je nakon toga poentirao za Efes. Čini se da je Duda Ivković nadmudrio svog velikog prijatelja i kuma Željka Obradovića na današnjem meču. Demonstrirao mu je centralni pik end rol, i odličnu unutrašnju igru. Komandant na parketu bio je Ertel. Aduti Željka Obradovića i Fenerbahčea nisu zablistali. Spoljna linija Fenera nije ostvarila očekivanu dominaciju nad niskim igračima Efesa. Dobru rolu pružili su Hikmen sa 12 poena i Veseli sa 13 poena i 9 skokova. Nemanja Bjelica je dodao 10 poena, a imao je i 8 skokova.

Najviše je razočarao amerikanac Endru gaudlok sa samo 3 postignuta poena, a jasno se videlo i odsustvo Bogdana Bogdanovića.

Osvojeni trofej je prvi u karijeri Dušana Ivkovićana klupi turskog velikana Anadolu Efesa.

Trener Ivković je po završetku meča izjavio sledeće:

Želeo bih da čestitam na pobedi svom mladom timu. Potpuno smo zaslužili ovu pobedu, bili smo bolji u finalu. Želim svu sreću u nastavku takmičenja i rivalu, Fenerbahče Ulkeru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.