Kup Turske: Duda na Žoca

Duda i Željko u novoj borbi za trofej, ovoga puta trofej Kupa Turske. Sjajni treneri su u svojim direktnim duelima delili trofeje u Grčkoj, Evroligi i sada Turskoj.
Kuriozitet je da je ovaj duel Dušana Ivkovića i Željka Obradovića njihov 36. u profesionalnim karijerama. Za sada je uspešniji Ivković sa 18 pobeda, naspram Željkovih 17.

Današnji duel će obeležiti sjajni igrači oba tima, mnoštvo taktičkih detalja i pre svega trenutna raspoloženost.

Ključ pobede leži, pre svega, u partijama Nemanje Bjelice i Jana Veselog u ekipi Fenera, kao i Perperoglua, Krstića i Šarića u ekipi Efesa. Kao šuterska pretnja posebno vreba Endru Gaudlok.

eurohoops.com

eurohoops.com

Kratka analiza:

Veliku prednost poseduje ekipa Anadolu Efesa na visokim pozicijama. Lazme, Krstić, Milko Bjelica mogu svaku odbranu razbiti u reketu. Očekuje se da će se trener Obradović odlučiti na pomaganje Veselom, i izvesno skupljanje u reketu.

Spoljna linija Fenerbahčea je daleko kvalitetnija. Međutim, koliko god Fenerbahče bio jak i dobro pokriven spolja, osetiće se izostanak Bogdana Bogdanovića. Efes će svakako odgovoriti sa Osmanom i Dženingom.

Na poziciji plejmejkera oba tima poseduju izuzetan kvalitet. Čini se da bi ovaj duel upravo mogao biti odlučen u direktnom okršaju Ertela i Zizisa , kao i Preldžića i Drejpera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.