Kup Radivoja Koraća: Spartak-FMP

Najavu mečeva koji će se odigrati u 1/4 finalu Kupa Radivoja Koraća završavamo sa predstavljanjem Spartaka iz Subotice i FMP iz Železnika. Meč između ova dva tima će biti odigran 16. februara u 17h.

Spartak se trenutno nalazi na 4. poziciji KLS-a sa skorom od 11 pobeda i 6 poraza i ima ambiciju da se na kraju sezone plasira u Superligu. Klub je specifičan i po tome što se na njegovom čelu nalazi žena, Josipa Ivanković, što nije karakteristično za naše prilike. Trener Spartaka je mladi stručnjak Dušan Alimpijević, koji je u klub došao 2015. iz KK Vojvodina Srbijagas, gde je prvo bio asistent, a kasnije i prvi trener tima. Tim je sastavljen od igrača iz Srbije i okruženja, većinom mlađih od 25 godina sa par izuzetaka. Spartak nema igrača koji se ističe kao glavna zvezda tima već učinak podjednako zavisi od nekoliko imena. Spoljnu liniju predvode Nikolić sa 9.1 poenom i 4.2 asistencije po meču, Hristov sa 9.9 poena i Ljubenković sa 8.4 poena, a dobro su se uklopili i nedavne pridošlice Trešac sa 10.3 poena i 4 skoka i Jelenić sa 8 poena po meču. Na unutrašnjim pozicijama najbolji su Laketa 7.4 poena i 5.1 skokova i Andrejević sa 7.2 poena i 3.9 skokova. Spartak se u 2017. godini nalazi u slabijoj formi, imaju po 3 pobede i poraza. Subotičani nisu imali uspeha u Kupu od kada nosi naziv Radivoja Koraća, pa se rado prisećaju 1995. godine, kada su u finalu Kupa Jugoslavije poraženi od Partizana sa 84:81 na završnom turniru u Čačku. Spartak je autsajder u meču protiv FMP-a, ali se nadamo da će u skladu sa imenom pružiti žilav otpor i učiniti utakmicu zanimljivijom.

Foto: Novosti

FMP se od ove godine ponovo takmiči u ABA ligi. Od početka sezone nisu cvetale ruže, klube se nalazi u konstantnoj borbi za opstanak, ali odličan skor u 2017. godini od 5 pobeda i dva poraza daje im nadu da bi do kraja sezone mogli da se učvrste na sredini tabele. Klub iz Železnika je u toku sezone zamenio trenera, umesto Klipe došao je Maksimović i doveo veliki broj igrača, od koji su svakako najznačajnija imena Bolden, koji je stigao na početku i Ostin koji je dosad igrao u 5 mečeva. Pored ovog tandema ključnu ulogu u timu imaju Čović, koji je prvi po broju poena i asistencija, kao i triling Lazarević, Davidovac i Apić, koji su odavno projektovani kao potencijali, kojima FMP služi kao razvojna šansa i odskočna daska za veće domete. Ostatak tima solidno je popunjen kombinacijom mladih igrača, koji bi trebalo u narednom periodu da dobiju veću šansu i par iskusnih igrača, koji održavaju takmičarski ritam. FMP je redovni učesnik Kupa Radivoja Koraća, 8 puta je bio u finalu, od toga je 4 puta trofej završio u njihovim rukama (računajući i dva finala u Kupu SRJ). Ekipa iz Železnika je apsolutni favorit u meču sa Spartakom, šanse za ulazak u finale i borbu za trofej nisu velike, uzimajući u obzir da će im potencijalni protivnik u tom meču biti Crvena Zvezda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.