Kup Kralja: Real je favorit

U finalu Kupa Kralja koje se održava na Kanarskim ostrvima susrešće se večiti rivali španske košarke Real Madrid i Barselona.
Prošlogodišnje finale ova dva tima donelo je pregršt uzbuđenja, a trofej Realu je doneo Ljulj pogotkom u poslednjim sekundama. Ekipa Ćavija Paskvala spremna je da servira osvetu.

Pobeda Barselone bi svakako predstavljala veliki podvig, oba sastava su izuzetno jaka, ali je Real do finala došao daleko lakšim putem a i u boljoj formi je. Barselona je do pre 2 nedelje bila osakaćena povredama čak tri beka, pa je njihov povratak u ekipu i ponovno uhodavanje otežao stvari.

Meč dva velikana španske košarke može biti rešen na svim pozicijama, ali mala prednost se daje Realu na poziciji plejmejkera i krila. Serhio Rodrigez i Ljulj predstavljaju energetski pogon tima, dok je činjenica da Rudi Fernandez nestane u svim bitnim duelima. Kapiten Reala Felipe Rejes je veliki borac, i sigurno će delimično neutralisati Tomića i Doelmana. Drugi centar Barselone Tibor Plajs nikako da pronađe svoju igru.

Na klupi, Barselona svakako ima prednost u vidu sjajnog stručnjaka Ćavija Paskvala, koji posebnu prednost nad kolegom Lasom ostvaruje u defanzivnim minijaturama.

Određeni problem na strani Barselone je svakako lošija produkcija Marselinjo Uertasa u poslednjim utakmicama. Satoranski se izdigao, ali je pitanje da li je dorastao i velikim rivalima. Abrines i Hezonja, ukoliko budu imali svoje šutersko raspoloženje, mogu uništiti svakog protivnika pa i Real. Sa druge strane isto se može zaključiti i za veterana Noćionija, kao i sjajnog šutera Kerola.

Ostaje nam samo da uživamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.