Kup Kralja: Kanarija i Barselona

Domaćin finalnog turnira Kupa Kralja, ekipa Gran Kanarije, sastaje se u četvrtfinalu Kupa sa jednim od prijatnih iznenađenja Liga Endesa, ekipom Huventuda.
Domaći sastav je u ovom meču favorit, najviše zbog izuzetnog centra Valtera Tavareša, ali i iskusnih Alberta Olivera i Levona Kendala. Gran Kanarija u svojim redovima poseduje i šutere Kajla Kjurika i Sasu Salina. Činjenica je da trener Aito Garsija Reneses u poslednjih nekoliko kola značajno podiže formu uverava nas da Žuti spremno dočekuju Kup takmičenje.

Ekipa Huventuda će pobedu tražiti u igri svojih veterana Demonda Maleta i Tarika Kirksaja.Dobru pomoć činiće im Goran Suton kao i još jedan veteran Sitapa Savane. Trener Huventuda, Salva Maldonado, mora spremiti drugačiju taktiku jer je jasno da će centar Tavareš zaključati reket, te je gotovo izvesno da će Savane i Suton imati manji učinak na niskom postu.
Favorit za pobedu u ovom susretu je svakako ekipa Gran Kanarije, ali je Huventud ove sezone pobeđivao i daleko jače sastave.

Barselona – Valensija

Barselona na Kup Kralja stiže u dobrom raspoloženju, nakon lakih pobeda nad Galatasarajem i Huventudom. Barselona je konačno kompletna, oporavili su se i Abrines i Oleson i Navaro.

Prošle godine je trofej Kupa ekipi Ćavija Paskvala izmakao u poslednjim sekundama pogotkom Ljulja.

Valensija u ovom susretu ima male šanse. Najviše zbog prodaje nosilaca igre Doelmana i Lafajeta. Doelman nastupa upravo za Barselonu. Tim Karlesa Durana snagu crpi iz tria Harangodi, Lučić i Nedović. Pau Ribas igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Nakon nezgodnog doskoka u prošlom susretu, očekuje se da Nemanja Nedović neće moći da pomogne svojoj ekipi.
Ukoliko Blaugranini nosioci igre budu imali svoje veče, jasno je da Valensija nema previše šansi. Barselona se ove sezone oslanja na sjajnog Tomića, odličnog Hezonju i Tomaša Satoranskog. Odmah iza njih su i Boki Nahbar, kao i Marselinjo Uertas.  Veliki favorit je sastav Ćavija Paskvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.