KRK: Trofej Zvezdi

Košarkasi Crvene Zvezde osvojili su treću godinu za redom Kup Radivoja Koraća pobedom nad Mega Liteksom 80:74.

Mega je celo prvo poluvreme i na početku treće četvrtine imala kontrolu nad utakmicom. U igri je tada Zvezdu držao Vilijams koji je napokon ličio na sebe sa početka sezone. Tada na scenu stupa Luka Mitrović sa fantastičnom rolom. Ubacio je 12 poena za malo više od tri minuta i doveo svoj tim u vođstvo. Izasao je iz igre pred kraj treće četvrtine na zasluženi odmor i neobjašnjivo se nije vraćao u igru do 15 sekundi pred kraj meča. Mega se lako vratila u igru i ponovo preuzela vođstvo 5 minuta pre kraja predvođena fantastičnim Miljenovićem. Zvezdi je u finišu trofej doneo Kalinić. Pogodio je trojiku, uhvatio nekoliko bitnih lopti, ukrao jednu, pogodio sva 4 slobodna bacanja i na 15 sekundi ko kraja blokirao Miljenovića i tako stavio tačku na ovu utakmicu.

Najbolji u redovima Mege su bili Miljenović sa 21 poenom i 5 kokova, Jokić sa 18 poena i Krstić sa 14 poena i 6 skokova. Krstić je pogađao neke vrlo bitne šuteve i odigrao vrlo dobro ceo turnir što može da raduje čelnike Mege. U ekipi Crvene Zvezde najbolji su bili već pomenuti trio Vilijams sa 14 poena i 8 asistencija, Kalinić sa 17 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte i naravno Mitrović sa 21 poenom i 12 skokova.

Nenad Miljenović i Luka Mitrović su podelili nagradu najboljeg strelca utakmice a Mitrović je proglašen za MVP finala sa 29 indeksnih poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.