KRK: Partizan – Vojvodina

Apsolutni favorit u ovom susretu je ekipa Partizana Nis. Partizan na Kup Radivoja Koraća stiže posle niza od 9 uzastopnih pobeda u ABA ligi.
Određeni razlog za zebnju navijači Partizana mogu osećati usled nepoznatog statusa povrede startnog centra Nikole Milutinova. Ostali igrači su potpuno spremni za Kup okršaje.

Vojvodina je u 2015. godini oslabljena za dva važna igrača: Stefana Pota i Boža Đumića. Đumić je upravo pojačao njihovog četvrtfinalnog konkurenta na Kupu.

Vojvodina je trenutno drugoplasirani tim na tabeli KLS sa skorom 13 – 4. Predvodi je talentovani plejmejker Jovan Novak, koji je u određenom delu prošle sezone dovođen u vezu sa transferom u Partizan. Na početku ove sezone bio je na probi u Cedeviti.

Crno – Bele predvode kapiten Dragan Milosavljević, odlični Milan Mačvan, bivši NBA igrač Aleksandar Pavlović kao i jedan od najboljih šutera ABA lige Mihajlo Andrić.

Ozbiljnu snagu predstavljaju i slovenački reprezentativac Edo Murić, kao i Nikola Milutinov, koji je ekstremno napredovao u odnosu na početak sezone. Pozicijom organizatora igre vlada Milenko Tepić.

U duelu sa Vojvodinom , svakako je za očekivati da će trener Crno – Belih ukazati veliku minutažu rezervistima.

Hendikep za Partizan je svakako odlazak centra Đorđa Gagića, kao i nepostojanje adekvatnih sredstava za kupovinu visokog igrača i plejmejkera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.