KRK: Mega – Vršac najava

Mega Leks je veliki favorit u duelu sa ekipom Vršca i očekuje se laka pobeda tima Dejana Milojevića.
Ljudi koji vole košarku bi na ovom susretu prvenstveno trebali da usmere pažnju na količinu potencijala i talentovanih igrača u obe ekipe, kao i dobre poteze i kreativnost nekolicine igrača.

U ekipi Mega Leksa po talentu i kvalitetu se svakako izdvajaju Miljenović, Jokić, Zagorac kao i dokazani Marko Kešelj.

Ovom prilikom bih posebno izdvojio Nenada Miljenovića. Plejmejker sitnije građe ali velikog smisla za košarku, igrač koji sve svoje saigrače čini barem 20-30 % boljim. To bi najbolje mogli da posvedoče Marjanović, Kešelj, Jokić, Zagorac a od skoro i Dejan Musli. Treneri vole često da kažu da je Nenad tzv „ rupa“ u odbranyi, da do 40% protivničkih poena pada preko njega, a uvek je prisutan i komentar da nema telo za vrhunsku košarku. Međutim, osnovno pitanje je ko kakav tip igrača preferira. Neki vrhunski igrači nisu uspeli na jednom mestu, a na nekim drugim su pravili izuzetne uspehe. Činjenica je da je atleticizam uzeo maha u evropskoj košarci, da se mnogo stvari okreće oko pitanja ko koliki raspon ruku ima, visinu, kilažu i odraz, ali mene je upravo Miljenović u duelu sa FMP učinio zadovoljnim što sam izdvojio 2 sata svog vremena da pogledam meč. Verujem da nisam usamljen slučaj.

U ekipi Vršca talentom i kvalitetom odskaču Dragan Apić, Stefan Balmazović, Miloš Dimić a blesnuo je i mladi Dejan Davidovac. Plejmejker Nikola Tomašević takođe poseduje solidan kvalitet.

Ovom prilikom bih posebno izdvojio Dragana Apića. Apić je definitivno veliki potencijal, poseduje puno kvaliteta u svojoj igri, podseća na nekadašnje jugoslovenske „undersize“ centre ali svoje nedostatke bi trebalo da ispravi što pre. U modernoj košarci se bacanja ne mogu izvoditi sa 55 % uspešnosti u vrhunskom klubu, čak i centri su u obavezi da povećaju svoj „ range“ šuta i da se bolje i brže kreću. Sve to, u slučaju da nisu toliko fizički dominantni kao Šekil O Nil. Pa čak je i takav centar uskraćen za barem 2000 NBA poena usled lošeg izvođenja bacanja i taktike „ Hek a Šek“. Broj izgubljenih lopti je takođe aspekt igre koji Apić mora unaprediti.

Današnje polufinale će verovatno doneti pobedu Mega Leksa, ali čini mi se da bi najbolje bilo da donese blistave partije što većeg broja igrača, kao i po neku trenersku bravuru. Onda bi ugođaj bio potpun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.