KRK: CZT u finalu

Košarkaši Crvene ZvezdeTelekom su izborili finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su u odličnoj atmosferi u Nišu uspeli da savladaju Partizan konačni rezultatom 76 – 67.
Utakmicu je obeležila igra u talasima. Zvezda se u takvoj igri bolje snašla, ponajviše zahvaljujući prvoj deonici i prednosti od + 8.

Najefikasniji u pobedi CZT bio je Jaka Blažič sa 15 poena. Nikola Kalinić je ubacio 11, a Boban Marjanović 10 poena. U Partizanu se istakao Milan Mačvan sa 20 poena, a pratio ga je Saša Pavlović sa 14.

Pavlović je sjajno počeo meč, sa 5 poena,, ali je na drugoj strani Vilijams odgovorio sa 4. Crveno-beli su u finišu deonice napravili prvu seriju preko Mitrovića, Marjanovića i Kalinića kojom su došli do + 9.

Zvezda je nastavila sa boljom igrom. Lideru Partizana Pavloviću je bro dosuđena 3. lična greška, ali je nastavio da pogađa. Zvezda je to iskoristila da dođe do 12 poena prednosti. Mačvan je uspeo da zaustavi nalet Zvezde, a Partizan se približio trojkom Pavlovića za kraj prvog poluvremena 34:43.

Partizan drugo poluvreme kreće izvanredno. Izrazito agresivnom igrom na oba kraja terena kreću u seriju. Mačvan je pogađao sa distance , Crno-Beli su smanjili na minus tri, 42:45. Zvezda je reagovala nakon minuta odmora i uzvratila sa 7 – 0. Mačvan je pogodio trojku za 56:50, na samom kraju.

Zvezda je duel prelomila sredinom poslednje deonice. Ključan je bio Blažič. U tim momentima Pavloviću je suđena i 5. lična, te je to bio kraj. Milosavljević pogađa trojku za 65-70, ali to je bilo sve.

Zvezda u finalu igra protiv Mega Leksa, a susret je zakazan za nedelju od 17 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.