Košarkaši idu u Rio!

Srbija je deklasirala Portoriko sa 108:77 u finalu kvalifikacionog turnira i obezbedila učešće na OI u Riju.

Srbija je ostvarila potpunu dominaciju u prvoj četvrtini. Odličnom odbranom razbili su koncepciju napada bezidejnog Portorika, što je otvorilo prostor za veliki broj poena iz tranzicije. Spoljna linija je blistala u šutu za tri poena, dok je Jokić lako poentirao i asistirao u slabo čuvanom reketu Portorika. Ovaj period je završen rezultatom 37:11.

Portoriko je uspeo koliko toliko da se stabilizuje u drugoj četvrtini. Pogodili su par trojki, a onda je većina poena iskreirana iz individualnih prodora. Srbija nije uspela da zadrži visok procenat uspešnosti šuta za tri poena, ali je sjajna saradnja između spoljne i unutrašnje linije nastavljena, uz dodatak dva na dva minijatura između visokih igrača. Ovo je rezultiralo sa 21 asistencijom Srbije i vođstvom od 60:27 na poluvremenu.

Foto: mondo.rs

Foto: mondo.rs

Portoriko je uspeo da dobije treću četvrtinu najviše zahvaljujući individualnom učinku dvojice igrača. Prvenstveno Barea, a onda i Arojo bombardovali su koš naše reprezentacije trojkama i poenima iz prodora. Srbija je imala odličan protok lopte i igrala vrlo dobro iz tranzicije, ali je u pokušajima egzibicija i takmičenja u nesebičnosti napravljeno nekoliko grešaka.

Poslednja četvrtina je poslužila za seriju egzibicija i popunjavanje statističkih kolona, koje su došle kao šlag na tortu odlične igre u prethodnom delu meča i proslava plasmana na OI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.