Košarkaš Čikago Bulsa želi trejd

Kako prenosi Chicago Sun-Times odnos Nikole Mirotića i Bobija Portisa se nije nimalo popravio, i dalje ne komuniciraju van terena. Prema izvještaju istog izvora Mirotić je sa upravom Čikaga razgovarao o trejdu.

FOTO: NBC Chicago

Portis i Mirotić su imali sukob na treningu u oktobru, te je kao rezultat ovog sukoba Mirotić završio u bolnici, a propustio je prve 23 utakmice ove sezone. Po povratku Mirotić igra odlično, sto je uveliko poboljšalo rezultate Čikaga. U 25 minuta, koje prosječno Mirotić dobije u utakmici, postiže 18 poena i 7,6 skokova. Do sad je odigrao samo devet mečeva a Čikago je pobjedio sedam od tih devet.

Iako je trenutno jedan od najbitnijih u ekipi Bulsa, Mirotić je zbog lošeg odnosa sa Portisom, ali i činjenice da Čikago vjerovatno neće u plejof, dozvolio da uprava pronađe odgovarajući trejd za njega. Njegov uslov je da bude tredovan u ekipu koja će se boriti za finale, a budući da ima no-trejd klauzulu u ugovoru ovaj zahtjev mu se mora ispuniti. Prelazak Mirotića u drugi klub može da se desi najranije sredinom januara, a do tada će morati da trpi Portisa u Čikagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.