Kokoškov: “Ne plašim se nijednog izazova”

Novi trener Finiks Sansa i Bora Cenić, Igorov mentor, u intervjuu za “Večernje novosti” govorili o novom timu i poslu koji ga očekuje.

Foto: in.news.yahoo.com

Uskoro bivši pomoćni trener Kvina Snajdera nije iznenađen ukazanom šansom da postane glavni čovek na klupi jednog NBA tima.

“Spremam se na ovo 18 punih godina i ne plašim se nijednog izazova. Za mene je bilo najvažnije da posle ovoliko vremena dobijem pravu šansu u vrhunskoj sportskoj organizaciji kao što je NBA liga i želim da je maksimalno iskoristim!”

Tim u koji odlazi, ruku na srce, nije među boljima. Finiks je ove sezone završio na poslednjem mestu ne samo Zapadne konferencije, već cele lige. Međutim, kod njega ne postoji strah i spreman je da krene u novi izazov čim završi sa obavezama koje ima sa “Džezerima”.

“Nalazimo se u polufinalu Zapada sa Hjustonom i moj dogovor sa Sansima je došao usred obaveza koje imam sa Jutom. Ovde sam i dalje pomoćni trener i potpuno sam posvećen obavezama u klubu. Dogovor je da odmah po završetku ove serije, treći dan po povratku kući budem u novom klubu i počnem da radim.”

Među najushićenijima zbog prilike koju je dobio Kokoškov, svakako jeste Bora Cenić.

“Mnogo sam srećan zbog Igora… Vest iz Amerike sam primio sa posebnim ushićenjem. Znate li vi šta to znači. Prvi neamerički trener koji će biti “hed kouč” jednog NBA tima. I to baš naš Igor. Ubeđen sam da će napraviti uspeh. Zato što je neviđeno vredan, zato što neizmerno voli svoj posao, zato što mu je posvećen 24 sata dnevno i zato što ima kućno vaspitanje koje se danas retko sreće i u Srbiji i u Americi.”

Igorov mentor nema nikakvu sumnju u njegov uspeh.

“Gledajte, dolazi leto i pauza u NBA ligi. Ali vrlo dobro znam da Kokoškov neće uzeti nijedan slobodan dan. Ima mlad tim, praviće novi stručni štab i birati nove igrače iz kojih će da izvuče apsolutni maksimum. I reći ću vam potpuno otvoreno: kada pričam o maloj grupi najboljih srpskih košarkaških trenera, Igora Kokoškova, bez imalo predrasuda, stavljam odmah iza Željka Obradovića.”

Čestitke novom treneru Sansa stizale su sa svih strana, počev od Kvina Snajdera kojem je pre Jute bio pomoćnik na univerzitetu Mizuri, do igrača sa kojima je sarađivao kao što su Luka Dončić, Riki Rubio i Goran Dragić.

Igora Kokoškova očekuje veliki posao. Preuzeo je tim koji ima dosta talentovanih igrača i dobiće jednog od najtalentovanijih momaka na draftu, ali nema ni približno dovoljno iskustva. Međutim, verujemo da će biti i više nego uspešan, da će pokazati zašto je postao prvi Evropljanin na mestu glavnog trenera i da će dugi niz godina beležiti odlične rezultate u najjačoj ligi sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.