Koji ste tip basketaša?

Često igrate basket? Koji ste vi tip?

foto: SportsCorner

U svakom gradu u celom svetu možete videti ljude kako igraju ulični basket, ispred zgrada, na školskim terenima, ulicama, na nekom zidu gde je okačena tabla i obruč. Mnogi bi rekli, to je sport koji nema mnogo veze sa košarkom, osim onih osnovnih pravila.

Zaista i jeste tako, obično je tu mnogo grubih udaraca, teških faulova, ipak, igra se ne prekida, dok ”nekom ne pustiš krv”. Mi vam predstavljamo listu tipova igrača koje uvek možete sresti na terenima. Koji tip ste vi?

Izgovor – onaj koji uvek izgovor za svoju grešku, ”okliznuo sam se”, ”lopta nije dobra”, ”nešto me boli ruka danas”…

Fudbaler – uvek pravi korake, buni se za svaki prekršaj, grubi faulovi, a jedva da ume da povede loptu.

Moja greška – onaj koji stalno greši, a ipak uvek priznaje svoju grešku

”Šminker”– steznici, trake oko glave, zavoji, helanke…

Izgled vara – onaj ”veliki”, što ne ume zicer da pogodi, ali kada ga vidiš, ”kao od stene odvaljen”, ne možeš mu ništa na skoku.

Igrač trener – onaj koji stalno priča, poziva akcije, savetuje saigrače…

Nervozni – onaj koji obično posle poraza šutne loptu preko ograde, polomi sve što mu se nađe na putu…

Starac – onaj stariji lik koji dođe na basket, a jedva diše. Stalno traži razlog za pauzu, ipak, kao da ne promašuje i ne greši, pobedi dve partije, i ode kući.

”Mogu da zakucam” – onaj što pomisli da može da zakuca, a jedva da hvata obruč. I onda mu tako dodaješ loptu par minuta dok on pokušava da zakuca.

”Faul!” – obično oni zbog kojih ispada svađa, traže nepostojeće faul, ili je to faul ”koji mu ni rođena majka ne bi dosudila”.

Profesionalac – onaj sa pričom da je mogao da zaigra ozbiljnu košarku, ”samo da nije bilo povrede” ili nekog drugog ”problema”.

”Srećnik – promaši sve šuteve tokom utakmice, obično to bude neki ”airball” ili pogodi samo tablu, i onda na kraju pogodi šut za pobedu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.