KLS: Vršac slavio u derbiju, NBA meč u Kraljevu

Nekompletno 2. kolo šampionata Srbije donelo je nekoliko uzbuđenja i zanimljvih rezultata, a Spartak, Dunav i Borac nalaze se na vrhu tabele sa skorom 2-0.

novosti.rs

novosti.rs

Derbi kola odigrale su ekipe Vršca i Dinamika, a pobedu je u hali “Milenijum” odneo domaći Vršac rezultatom 88-80.

Ovo je bila prva pobeda za Vršac u sezoni, ali i prvi trijumf za trenera Milana Gurovića na klupi Vrščana. Izabranici trenera Gurovića pobedu su ostvarili samo zahvaljujući izvanrednoj 4. deonici koju su rešili u svoju korist sa čak 27-11.

Domaći sastav su predvodili Miloš Dimić sa 23 poena i Aleksandar Marelja sa 19. Sa druge strane, u Dinamiku su se istakli Andreja Stevanović sa 26 poena i Gavrilović koji je dodao 16.

Najbolji susret 2. kola (do sad) odigrali su Sloga i OKK Beograd, a Kraljevčani su slavili nakon 60 minuta! košarke rezultatom 121-120.

Igrač odluke u svakom segmentu za OKK bio je Manojlović koji je pogodio za 2 poena na 119-118 za Slogu, ali i meč završio sa čak 35 poena. Ipak, Sloga je imala poslednji adut a to je faul Branislava Đekića na Dumiću koji je bio leden sa linije za slobodna bacanja i doneo veliku pobedu domaćinu 121-120!

U sastavu sloge najbolji su bili Dumić sa 25 poena, Vorkapić je dodao 23, a Matović 19 poena. Pored Manojlovića u OKK se istakao i Frend sa 23.

Ekipa Dunava nastavila je sa dobrim partijama na otvaranju sezone i ovog puta savladala sastav Tamiša na gostovanju u Pančevu rezultatom 68-59.

Tvrd meč je rešen odličnom kontrolom susreta od strane košarkaša Dunava, koji su još jednom prikazali dobru timsku igru. Sastav su do pobede predvodili Vuković sa 16 poena i Zorčić sa 14, a u Tamišu je najbolji bio Vladimir Veličković sa 13 poena.

Spartak iz Subotice nastavio je odlično otvaranje sezone pobedom u Smederevu rezultatom 97-64.

Već nakon uvodnih 10 minuta igre pobednik je bio poznat jer su Subotičani imali +16 (28-12). Do kraja susreta se razlika samo uvećavala.

Najefikasniji u timu Spartaka bili su Puljko sa 19 poena i Nikolić sa 13, a Smederevo je predvodio mladi Musić sa 17 poena.

Borac iz Čačka je došao do skora 2-0 preko Beovuka, na gostovanju u Beogradu, rezultatom 82-73.

Pobednik je odlučen u finalnoj četvrtini kada je Borac bio ubedljiv i rešio susret sa 24-15. Najefikasniji u pobedi Borca bili su Todorović sa 19 poena, dok su Žigeranović i Đoković dodali po 14.

U ekipi Beovuka najbolji su bili Fundić sa 19 poena i Kapetanović sa 14.

U Valjevu Metalac je uspeo da zaštiti domaći teren i pobedi slabi Konstantin rezultatom 101-68.

Metalac su predvodili Đukanovići, Brano i Đukan, sa 27 i 16 poena, a uspešan je bio i Miloš Janković sa 17. Jedini dobar kod Nišlija bio je Slaviša Bogavac sa 19 poena.

Metalac je uspeo da ubaci čak 36 poena u prvoj četvrtini i reši je u svoju korist sa 36-22. Poslednja četvrtina je bila isto ubedljiva za domaće, kada je gost ubacio samo 9, a primio 26 poena.

Sutra je na programu duel Mladosti i Napretka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.