Kenguri preskočili Litvaniju

Australija je savladala Litvaniju u prvoj četvrtfinalnoj utakmici OI u Riju sa 90:64 . Protivnik u polufinalu biće im pobednik meča između Srbije i Hrvatske. Najbolji u timu Australije bili su Mils sa 24, Bejns sa 16 , Deladova sa 15, Ingls sa 10 poena i 5 asistencija i Bogut sa 6 poena i 6 asistencija. Najbolji u litvanskoj reprezentacji su bili Kalnietis i Kavaliauskas sa po 12 poena.

Australija je dominirala u prvoj četvrtini zahvaljujući čvrstoj odbrani i odličnom šutu za tri poena za 26:17 na kraju ovog perioda. Litvanija je imala 8 izgubljenih lopti u ovom periodu, dok su im Deladova i Mils zasipali koš šutevima sa distance. Litvanci su većinu poena postigli iz reketa, posle prodora i pik end rola. Obe ekipe nisu blistale u šutu za dva, što je delimično ispravljeno ofanzivnim skokovima.

Igrači Litvanije su potpuno izgubili samopouzdanje u drugoj četvrtini. Nastavili su da gube lopte, šut spolja ih nije služio, 2/3 poena u prvom poluvremenu postigli su iz reketa. Australija je nastavila da solidno šutira za tri poena, forsira brzu igru i kažnjava sve greške rivala, razlika na poluvremenu je mogla biti i veća od 48:30 da Litvanci nisu vezali nekoliko poena u samoj završnici.

Foto: rio2016.olympics.com.au

Foto: rio2016.olympics.com.au

Litvanija je na početku treće četvrtine pojačala odbranu i pogodila nekoliko vezanih šuteva spolja i tu se zaustavila. Odlično kretanje i protok lopte igrača Australije omogućili su gomilu lakih poena posle utrčavanja u reket. Vrlo efikasna timska igra ostvarena je saradnjom kako spoljne sa unutrašnjom linijom tako i visokih igrača između sebe. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 70:43.

Pošto je utakmica već bila rešena obe ekipe su u poslednjoj četvrtini igrale vrlo opušteno bez rezultatskog pritiska. Trener Australije je iskoritio priliku da pruži šansu igračima sa manjom minutažom, dok je Litvanija uspela da koliko toliko popravi šut spolja i dobije ovaj period.

Leave a Reply

Your email address will not be published.