Kavsi se dogovaraju sa Divcem oko trejda

Klivlend Kavalirsi po nekim izvorima bliskim klubu traže beka i zainteresovani su za iskusnog igrača Sakramento Kingsa Džordža Hila, preneli su američki mediji.

31-godišnji kombo bek sa sobom nosi veliko iskustvo, pošto je prethodno igrao za San Antonio Sparse, Indijana Pejsersa i Juta Džez, a njegova igra u odbrani i dubina u napadu bi bili od velike koristi Kavsima.


Hil je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor vredan 57 miliona dolara sa timom iz prestonice Kalifornije, a Kavalirsi u svojim redovima već imaju veliki broj igrača sa maksimalnim ugovorima. Tokom leta su pokušali da trejduju Imana Šumperta u Hjuston Roketse, a zajedno sa ugovorom Čeninga Fraja, njegova selidba u Sakramento bi bila dovoljna za dolazak Hila. Uz sve to, Kavsi bi mogli da dodaju i pika iz prve runde narednog drafta, a na sve bi morao da pristane generalni direktor Kingsa Vlade Divac.

Od početka sezone Hil ima prosek od 10,5 poena po utakmici, uz odličnih 45 odsto uspešnosti u šuta za tri poena. Prošle sezone, u svojoj jedinoj sezoni u redovima Jute, Hil je imao prosek od 17 poena i četiri asistencije po meču.

Leave a Reply

Your email address will not be published.