Kakav haos u Kupu Italije, Breša je napravila iznenađenje i izbacila Veneciju!

Nakon velike drame u susretu izmedju Avelina i Sasarija, ispratili smo ništa manje dramatičniji duel Venecije i Breše. Venecija, koja je bila favorit na papiru, izbačena je od strane Breše nakon mnogo preokreta i velike borbe, rezultatom 68:76 (15:25, 22:17, 18:14, 13:20).


Breša je pokazala zube na samom početku, naterala Veneciju na prave faulove, a Luka Vitali dva puta asistira Bergranu za lake poene u reketu. MarKiz Hejns i Džamel Hegins su ponovili igre Vitalija i Bergrana i dobili smo izuzetno interesantnu prvu četvrtinu. Bergren je bio izuzetno raspoložen i postigao 12 od 16 uvodnih poena svoje ekipe, a Breša je odličnom odbranom zbunila Veneciju i uspela da dobije prvu četvrtinu i to ubedljivije nego što je iko očekivao, a trener Venecije, Valter De Rafaele, bio je veoma ljut na svoje izabranike i nije im to prećutao. Nakon “fena” u pauzi između dve četvrtine, Venecija pravi seriju 8:0 i lagano hvata priključak. Već na polovini drugog dela, trojkom Bramosa, Venecija vodi po prvi put na ovom meču, a gospodin Andrea Diana je zatražio tajm aut. Nakon tajm auta, Breša se vraća u zonu 2-3, a to je dalo rezultata, jer su momci u belim dresovima uspeli da odbrane nekoliko vezanih napada. To im je donelo sigurnost i Dianini izabranici imali su prednost od pet poena nakon prvih 20 minuta košarke.

Venecija se pribrala na poluvremenu. Izašli su na parket Palasport Flaminio Arene izuzetno motivisani i napravili seriju 9:2, preuzeli vođstvo, a u odbrani su uspeli da skroz zatvore Džerada Bergrena, pa se već u ovim momentima moglo naslutiti da će Venecija iskoristiti momentum i otići na megdan Sasariju. Nakon reagovanja tajm autom, Andrea Diane, Breša je počela sa nešto boljom igrom, ali nakon sigurne igre Bramosa i Resa, činilo se da će Venecija zadržati prednost. Međutim, baš tada na scenu stupa Franko Bušati. Nakon pogođene dvojke Lija Mura, Bušati krade loptu i donosi minimalnu prednost Breši pred početak poslednje deonice. 55:56. Breša počinje poslednju četvrtinu, baš kao što je Venecija počela treću. Dosta ofanzivnih skokova i serija 9:0, pa je vidno nervozni De Rafaele morao da traži tajm aut već nakon dva minuta. Majkl Bramos je pogodio šestu trojku, prosto je bio nerešiva enigma za ekipu Breše, koja je ipak uspevala da zadrži prednost i nakon pet minuta košarke imali su plus 5. Prava ludnica u završnici meča. Prvo je Markus Lendri pogodio trojku sa zvukom sirene za istek napada, a onda sjajni Hrvoje Perić dva puta za redom pogađa dvojku pod faulom i oba puta je bio precizan sa slobodnog bacanja. Kristijan Burns je režirao potpunu dramu, uzvrativši svojim košem pod faulom i pogođenim slobodnim bacanjem, a tridesetak sekundi kasnije, pogađa i zicer nakon ofanzivnog skoka, pa je De Rafaele još jednom zatražio tajm aut. Ušli smo u poslednji minut sa plus 6 u korist ekipe Breše. Na trideset sekundi pre kraja, ponovo je najaktivniji na skoku bio Kris Burns i na njegovim krilima Breša odlazi u polufinale Kupa Italije gde ih čeka Dinamo Sasari. Markus Lendri 19 poena, Burns je dodao 17, a Bergren 16(14 u prvom poluvremenu), a sjajni Luka Vitali 11 poena i 8 asistencija. Na drugoj strani, Mikael Bramos ubedljivo najbolji. Postigao je 22 poena, od čega 6 trojki, a sem njega niko nije bio dvocifren u ekipi Venecije, tako da i ne čudi zbog čega odlaze kući pognute glave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.