Kada sportske i ljudske veličine prepoznaju jedni druge

Za sve ove godine, toliko puta su vodili gladijatorsku borbu na terenu, imali i neke istorijske duele, veliki Dirk Novicki i Pau Gasol. 

Ostaće upamćeni kao dvojica velikih igrača, koji pokrivaju pozicije centra i krilnog centra, zasigurno budući članovi košarkaške Kuće slavnih. Koliko uživaju u ovom sportu ukazuje nam i broj odigranih utakmica, ali i godine koje ih ne sprečavaju da čine ponosnim publiku ovog lepog sporta širom svijeta.

Gasolova polaganje nakon otvaranja iz pik-en-rola, bez spuštanja lopte ili Dirkov karakteristični šut s korakom unazad koji je nemoguće blokirati? Mnogo usporedbi možemo napraviti, ali ono što je najbitnije jeste uzajamno poštovanje između divova Španske i Nemačke reprezentacije.

Foto : Twitter

To nam je pokazao i Pau Gasol, jednom od mnogih slika za koje ćemo u budućnosti gledati s osjećajem tuge kada završe svoje duge karijere i povuku se u zasluženu penziju, a opis glasi: „Ova slika je zabeležena pre 14 godina, a mi ćemo se i večeras, kao što smo navikli, videti na parketu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.