Iznenadjenje na samom startu Olimpijskih Igara!

Reprezentativci Australije napravili su ogroman korak, savladavši Francusku rezultatom 87 prema 66. 
RIOEC861D23BM_768x432
Kenguri su od samog starta nametnuli tempo kakav im odgovara, stvorili prednost i konstantno su je održavali. Dobili su Australijanci prvu četvrtinu, rezultatom 20-16, a u  istakao se sjajni košarkaš Lokomotive, Rajan Brokof. Zabeležio je devet poena u prvom poluvremenu. Što se tiče, “petlova”, njihov najbolji igrač, Toni Parker, pokušavao je da ih drži u životu i praktično je sam sa svojih 16 poena u prvom poluvremenu držao priključak. Na odmor se otišlo sa samo 3 poena prednosti u korist reprezentacije Australije, nakon što je Parker u poslednjoj sekundi pogodio sa poludistance.
Francuska je igrala katastrofalnu odbranu, videli smo previše utrčavanja “kengura” i mnoštvo lakih poena, što im je omogućilo da se veoma brzo odlepe. Zeleni su otvorili treću četvrtinu serijom 7-0 i najavili demoliranje Francuza. U poslednju deonicu se ušlo sa čak 13 poena razlike i delovalo je kao da će ta prednost nastaviti samo da raste. Australija je nastavila u istom tempu i otvorila poslednju četvrtinu na identičan način kao prethodne tri. Serijom. Ovog puta 6-0 i razlika se veoma brzo povećala na 20 poena(72-52). Na kraju, sasvim zaslužena pobeda reprezentacije Australije, a najistaknutiji pojedinac bio je plejmejker San Antonio Sparsa, Peti Mils sa 21 poenom. Treba istaći da su košarkaši Australije imali 29 asistencija, od čega je Delavedova upisao 10. Endru Bogut je ubacio 18 poena, a Endru Bejns 14.
Francuzi su užasnu partiju krunisali velikim brojem izgubljenih lopti, čak 17. Pored toga su igrali katastrofalnu odbranu, tako da su još dobro prošli kad se sve sabere i oduzme. Samo dva košarkaša su bila dvocifrena, Toni Parker sa 18 poena, zanimljivo samo 2 u drugom poluvremenu i Mikel Želabal sa 13. Sledeći meč za reprezentaciju Francuske je na programu u utorak, a protivnik će biti nacionalni tim Kine. Galski petlovi će morati što pre da se iskupe za ovaj neočekivani poraz.

eurohoops.net

eurohoops.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.