Igor Rakočević o brojnim talentima, pogotovo iz Republike Srpske

Nekada reprezentativac koji je svojevremeno bio tri puta izabran za najboljeg strelca Evrolige i po završetku igračke karijere nastavlja da niže uspjehe. Danas je u KSS odgovoran za sve mlađe selekcije koje bilježe sjajne rezultate od kad je Rakočević na čelu.

FOTO: Wild sport

Za “Blicsport”, Rakočević je govorio o mnogobrojnim mladim talentima u Srbiji, ali i osvrnuo se na mlade igrače u usponu iz Republike Srpske:

Srbija raspolaže sa mnogo talentovanih mladih igrača, pa je nekada teško trenerima da odluče ko će da igra. Često se vode rasprave oko toga koji igrač za koji uzrast treba da nastupi. U ovoj godini kvalifikovali smo se za Evropsko prvenstvo u Argentini za uzrast do 17 godina, godinu dana mlađa selekcija igra Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, generacija do 18 godina igra EP u Letoniji, a selekcija do 20 godina igra Evrobasket u Njemačkoj.

Imamo mnogo talenata i van granica Srbije. U Republici Srpskoj, Grčkoj i SAD, a zadatak KSS je da održava kontakt sa tom decom i da im omogući šansu da brane boje naše države na prvenstvima. Cilj je da se pruži jednaka šansa recimo detetu iz Bijeljine i detetu iz Beograda da zaigra za Srbiji, ali odluka je u rukama tog deteta.”

FOTO: nezavisne.rs

Rakočević je objasnio da se trude da talenti budu u kontaktu sa KSS da ne bi slučajno zamjenili dres “orlova” za neki drugi.

“Trudimo se da deca imaju redovne posjete našim trening centrima, turnirima i takmičenjima, da bi ti momci osetili pripadnost Srbiji kako bi se odazvali pozivu kada dođe vreme. Istakao bi Alekseja Pokuševskog, vrlo talentovanog momka koji trenutno igra za Olimpijakos ali je obećao da će igrati za Srbiju. Pored njega imamo u Republici Srpskoj Nikolu Radovanovića koji je za 40 sekundi ubacio 10 poena.

Postoji mnogo talentovane dece u Republici Srpskoj. Teško je izdvojiti najbolje, puno je dobrih. Dejan Pavlović, Marko Marković, Uroš Aleksić i Nikola Radovanović su trenutno među najboljima, ali novi takenti konstanto rastu”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.