Hrvatska objavila ime selektora

Nakon višemesečnih pregovora sa nekoliko kandidata, Hrvatski košarkaški savez je objavio ime selektora koji će ih predvoditi na predstojećem EuroBasketu.

Foto: NoviList

Aleksandar Petrović ostaje na kormilu reprezentacije Hrvatske. Nakon godina i godina neuspeha na velikim takmičenjima, popularni “Trica” je uspeo da ujedini selekciju i da nakon brojnih otkaza ovoga leta, prvo izbori plasman na Olimpijske igre, a potom i da osvoji prvo mesto u grupi sa Španijom, Litvanijom, Argentinom, Nigerijom i Brazilom.

I pored svega toga, prvi pik Hrvatskog košarkaškog saveza je bio trener Bamberga Andrea Trinkijeri, međutim do dogovora saradnje nije došlo. Kako DoubleDouble nezvanično saznaje, neki od najboljih reprezentativaca su izrazili želju da Petrović ostane na klupi jer je stvorio odličnu hemiju unutar ekipe, a te zahteve je ispoštovao stručni savet na čelu sa Dinom Rađom koji je predložio savezu da Petrović ostane na klupi “Kockastih”.

Na predstojećem EuroBasketu koji će se u septembru ove godine održati u četiri države, Hrvatska je smeštena u grupu C koja će se igrati u Rumuniji, a protivnici će joj biti selekcije Češke, Španije, Crne Gore, Mađarske i Rumunije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.