Hikman presudio Sasariju

Dinamo Sasari je poražen od EA7 Olimpije Milano sa 75:82. Najbolji u pobedničkom timu bili su Sanders sa 19 poena i 6 skokova, MekLin sa 17 poena i 7 skokova i Hikman sa 17 poena. Mačvan je imao 8 poena, uz 6 skokova i 1 asistencija, a Raduljica nije postigao nijedan poena za 3 minuta. U Sasariju su najbolji bili Stipčević sa 16 poena, Laval sa 13 poena i 8 skokova i Bel sa 10 poena. Savanović je postigao 8 poena, uz 4 skoka i 1 asistenciju.

Milano je od početka utakmice napravio prednost i do kraja prvog poluvremena uspevao da očuva vođstvo. Utakmica je igrana u brzom tempu. Milano je bio uspešniji od Sasarija u šutu spolja i kontrolisao skok, pa su posle prve četvrtine imali prednost od 17:23, a na odmor se otišlo sa rezultatom 35:44

Foto: olimpiamilano.com

U većem delu treće četvrtine Milano je imao dvocifrenu prednost, ali nisu uspevali da prelome utakmicu. Sasari je u završnici ovog perioda prvenstveno dobrom odbranom, koja je podrazumevala i povremeni presing preko celog terena, spustio zaostatak na 55:62. Sasari je uspeo da se približi Milanu u poslednjoj četvrtini i donese neizvesnost u utakmicu. Meč je prelomljen posle promašaja Stipčevića, kojim je Sasari izgubio nadu za preokret, kada je Hikman pogodio trojku za 69:76 i uveo Milano u rutinsku penal završnicu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.