Heroj Vestbruk

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera savladali su Hjuston Roketse na domaćem parketu, rezultatom 105:103, a Vestbruk je bio najbolji pojedinac, flertujuci sa tripl dablom, 30 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Tanderi su postigli 38 poena u prvih dvanaest minuta, uz 75% uspešnosti iz igre, a samo Viktor Oladipo je postigao 10 poena u prvoj četvrtini(Meč je završio sa 29 i 10 skokova).Roketsi su pristojno dodali gas i uspeli da smanje deficit na svega 2 poena prednosti za Oklahomu nakon dve četvrtine(65:63). Veoma eksplozivne ofanzivne taktike, a dovoljno je reći da su dve ekipe na poluvremenu kombinovale 128 poena, uz procenat šuta 55%.

Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Roketsi su silovito krenuli u nastavak ovog susreta i trojkama pobegli Tanderima na 11 poena razlike. Bili Donovan nije uopšte bio zadovoljan igrom svojih izabranika u odbrani u tim momentima, pa je uspeo da ih malo “pritegne” i to je rezultiralo da u poslednoj četvrtini, gotovo pet minuta Hjuston odigra bez postignutog koša iz igre. Zanimljivo, Rasel Vestbruk je obećao Viktoru Oladipu da će snažno zakucati levom rukom. On to svoje obećanje nije ispunio sve do 7 sekundi pred kraj susreta, kada se zaleteo kroz sredinu, nakon izvedenog auta, skočio preko Klinta Kapele stavivši ga na poster i snažno zakucao preko njega, upravo levom rukom. Sjajna predstava u Čezapik Enerdži Areni (nekadašnji Ford Centar), kao što smo rekli, Vestbruk 30 poena, 9asistencija i 7 skokova. Oladipo poen manje, 10 skokova i 5 asistencija. Na drugoj strani, Harden je imao nešto skromniju statistiku, 13 poena, 7 skokova i 13 asistencija za “Bradu”, Kapela i Gordon su takodje imali po 13 poena, a Rajan Anderson je dodao 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.