Harden vs. Kari ili nesto vise?

U 3 ujutru po srednje-evropskom vremenu počinje finale Zapadne konferencije između Golden Stejt Voriorsa i Hjuston Roketsa.Biće to okršaj dva najbolja igrača regularnog dela sezone kao i dve najbolje plasirane ekipe regularnog dela na Zapadu.

www.tigerdroppings.com

Kari je osvojio MVP nagradu a Harden je po broju glasova bio odmah iza njega. Oba igrača su pri vrhu liste košarkaša koji protivnika u potpunosti dovedu do ludila. Imaju neverovatno dobre driblige kojim lako izbace čuvare(neretko ih pošalju i na pod). Kari pogađa šuteve iz neverovatnih situacija i tako ubija protivnike u pojam, dok ponekad deluje da Harden u svakoj situaciji može da izvuče faul. Obojica apostrofiraju da se ova serija ne vrti samo oko njih već da je priča mnogo šira od toga i apsolutno su u pravu.

Golden Stejt je imao dominantan regularni deo sezone koji je završio sa najboljim skorom u ligi. Pored standardnih lidera Karija, Tompsona i Boguta dobili su mnogo sjajnim igrama Drejmonda Grina, Moa Spejtsa i Šona Livingstona. Posebno bi istakao Drejmonda Grina koji je zauzeo mesto Dejvida Lija u startnoj petorci i dosta doprineo igri Voriorsa na obe strane terena. Voriorsima je malo falilo da sezonu završe na prvom mesto po defanzivnoj i ofanzivnoj efikasnosti. Imali su vrlo malo problema sa povredama i u finale Zapada ulaze sa svim igračima.

Hjuston sa druge strane je dosta kuburio sa povredama tokom regularnog dela sezone a i u ovu seriju ulaze bez dva startera(Patrik Beverli i Dontas Montejunas). Beverli je najavio da će pokušati da zaigra u ovoj seriji ali je to malo verovatno. Kada su Roketsi prošlog leta ostali bez Krisa Boša u poslednjem trenutku teško da je iko očekivao od njih da će igrati finale konferencije. Teško da ih je iko očekivao ovde i na startu plejofa. Hjuston je izvlačio najbolje iz svake povrede i rezerve su igrale sjajnu ulogu tokom cele sezone. Napravili su i nekoliko odličnih poteza u toku sezone koji su dosta poboljšali ekipu. Potpisali su Džoša Smita, trejdovali za Kori Bruera i Pabla Priđonija a letos su napravili pravi potez dovođenjem Trevora Arize.

null

bleacherreport.com

 

U četri meča ove sezone između ove dve ekipe Voriorsi su pobedili sva 4 puta i to sa velikom razlikom. Međutim stvari su sad dosta drugačije. Dvajt Hauard igra odlično u ovom plejofu i praviće dosta problema Voriorsima na obe strane terena a ili nije igrao ili nije bio veliki faktor u ta 4 meča. Jedno je sigurno gledaćemo sjajnu plejof seriju sa ogromnim brojem šuteva za 3 i atraktivnih poteza koju ne treba propuštati.

Termini prva 4 meča:

Golden Stejt – Hjuston 20.05. 03:00

Golden Stejt – Hjuston 22.05. 03:00

Hjuston – Golden Stejt 24.05. 03:00

Hjuston – Golden Stejt 26.05. 03:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.