Gudurić heroj Zvezde

Crvena Zvezda je Gudurićevom trojkom u poslednjoj sekundi pobedila sa 86:87 i povela sa 2:0. Cirbes, Jović i Gudurić su zabeležili po 13 poena, Gudurić je imao 11, a Micić 10. U Partizanu su bili najefikasniji Vilson sa 18, Veličković sa 17, Vilijams sa 13 i Džons sa 10 poena.

Partizan je odigrao agresivnu odbranu na granici faula u reketu koja je ograničila fizičku nadmoć Cirbesa. Zvezda je u odbrani napravila snažan pritisak na spoljnu liniju rivala, na šta je Džikić odgovorio kreativnim rešenjem stavljajući Vilijamsa u u ulogu “lažnog” plejmejkera. Partizan je napravio razliku poenima iz reketa koji su došli posle dobrih kretnji i protoka lopte u napadu, uz dobar ofanzivni skok. Zvezda se u završnici prve četvrtine vratila u igru sa dve uzastopne trojke i smanjila prednost Partizana na 25:21.

Većinu druge četvrtine obeležile su niže i pokretljivije petorke na obe strane . Ovakva postavka odgovarala je više Partizanu koji je ušao u seriju pogodaka sa polu-distance i distance, uz odličan ofanzivni skok i napravio veliku razliku. Sjajna igra Vilson i Veličkovića podigla je samopouzdanje crno-belih koji su pokazivali više energije od rivala. Crvena Zvezda je uspela da iskreira nekoliko poena preko raspoloženog Micića na početku i nekoliko iz tranzicije na kraju druge četvrtine. Veliki problem za crveno-bele bila je sredina ovog perioda kada su ušli u seriju promašaja za tri poena, pali na psihološkom planu, a posle izlaska Cirbesa iz igre, koji je dobio tehničku grešku, ostali bez bitne opcije u napadu. Uz slabu realizaciju  slobodnih bacanja sve ovo je dovelo do prednosti Partizana od 54:37.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Treća četvrtina pripala je Crvenoj Zvezdi, snažnom odbranom na početku ovog perioda zaustavili su napade Partizana i oborili prednost. Pogođenim šutevima za tri poena i prodorima preko Kinzija pretili su da se u potpunosti približe rivalu, ali je Partizan odgovorio boljom igrom u drugoj polovini ovog perioda. Crno-beli su pojačali angažman u odbrani, dok je tandem Veličković-Vilijams kreirao poene iz igre dva na dva i jedan na jedan. Ovaj period završen je rezultatom 72:62.

Crveno-beli su odličnom odbranom razbili koncepciju napada Partizana u poslednjoj četvrtini i pogođenim šutevima sa distance i polu-distance uveli utakmicu u neizvesnu penal završnicu. Na kraju niza izvođača slobodnih bacanja našao se Vilson koji je promašio prvo i pogodio drugo za 86:84 i nekoliko sekundi nade za Crvenu Zvezdu. Gudurić je u poslednjoj sekundi pogodio šut za tri poena i doneo pobedu crveno-belima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.