Generalni menadžer Finiksa razgovaraće sa Dončićem u Španiji

Tim koji drži sve konce u rukama na predstojećem draftu intervjuisaće košarkaša Reala u Madridu.

Foto: nbapassion.com

Kako prenosi “USA Today” Rajan Mekdonah će uskoro otputovati u Španiju kako bi obavio razgovore sa Lukom Dončićem povodom drafta 21. juna.

Sansi su sinoć pobedili na lutriji i imaće pravo da biraju prvi na draftu. Opšte je prihvaćeno da će se koplja lomiti između Luke i Deandre Ejtona.

Iako Igor Kokoškov izvrsno poznaje mladog košarkaša sa kojim je sarađivao u slovenačkoj reprezentaciji, generalni menadžer Sansa želi da direktno razgovara sa Dončićem i odgleda nekoliko utakmica kako bi se i sam uverio u njegove kvalitete.

“Sigurno je da ćemo se ozbiljno osloniti na Igorovo mišljenje. On je naš glavni trener i ima dobar rezime kada je u pitanju pronalaženje talentovanih igrača i njihovo razvijanje. Jasno je da on i Dončić imaju odličan odnos kako su osvojili Evropsko prvenstvo sa Slovenijom i Luka je definitivno u konverzaciji za prvog pika na draftu. Znajući Igora, imaće puno toga da kaže o Luki. U isto vreme, želeće da izaberemo najboljeg igrača.”

Džoš Džekson, pik Finiks Sansa sa prošlogodišnjeg drafta, impresioniran je onim što je video od Ejtona na univerzitetu Arizona.

“Voleo bih da izaberemo visokog igrača i ako mene pitate, najbolji centar na draftu je Deandre Ejton. Mislim da ima puno potencijala. Gledao sam ga još dok je bio u srednjoj školi i svake godine je dodavao nešto novo u svoj repertoar. Verujem da ima neverovatan potencijal.”

Iako su debate oko koga Finiks treba da izabere uveliko počele, Dončić je previše zauzet da bi se bavio time. Od 18. do 20. maja očekuje ga fajnal for Evrolige, dok nakon toga počinje plej of španske lige gde je Real Madrid glavni favorit za titulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.