FMP ubedljiv protiv Borca

Čačani nisu uspeli da naprave još jedan veliki preokret, poraz od FMP-a rezultatom 77-56 koji obezbeđuje plasman u finale KLS drugu godinu zaredom.

Foto: ABA liga

Za razliku od druge utakmice odigrane u Čačku, izabranici Vladimira Jovanovića ovaj put nisu dopustili Borcu da se vrati iz velikog deficita i preokrene meč na samom kraju.

Prvo poluvreme nije odavalo utisak da će bilo ko doći do ubedljive pobede. Iako je FMP celim tokom utakmice bio u prednosti, ona u prvih dvadeset minuta nijednom nije bila dvocifrena. Na velikom odmoru tim iz Železnika vodio je sa 44-41.

U trećoj deonici takođe nije bilo drastičnih promena, utakmica je bila veoma tesna, igralo se veoma jako u odbrani i generalno su oba tima bila jako neefikasna. Pred odlučujućih deset minuta FMP je imao prednost od +8.

U poslednjoj četvrtini igrači Borca kao da se nisu pojavili, beogradska ekipa je igrala daleko bolje i na kraju zasluženo slavila sa ubedljivih 77-56 i zakazala megdan sa Crvenom Zvezdom. Impozantno deluje podatak da je FMP dozvolio Borcu svega 15 poena za celo drugo poluvreme.

Kod domaćih gorostas Majkl Odžo je bio najefikasniji sa 22 poena i 8 skokova, dok je Stefan Pot na kraju imao dabl dabl, 14 poena i 11 skokova.

Za Borac su jedini dvocifreni bili Ilija Đoković i Predrag Prlja sa po 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.