FMP odbranio domaći teren

FMP je u teškoj utakmici savladao Partizan sa 79:74 i tako izborio priliku da u trećem, odlučujućem meču izbori finale. Pobedničku ekipu su predvodili Dobrić sa 21 poenom, Čović sa 16 poena i 7 asistencija i Apić sa 12 poena i 6 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Džons sa 18 poena i Cvetković sa 10 poena i 5 asistencija.

FMP je u prvoj četvrtini napravio probleme odbrani Partizana kroz dobru unutrašnju igru. Naročito je bio produktivan tandem Čović-Apić. Ekipa iz Železnika je u ovom periodu salbo šutirala za tri poena. Partizan je u početku imao problem sa izgubljenim loptama, ali je kombinacijom poena sa niskog posta, iz dve pogođene trojke i ofanzivnog skoka uspeo da završi prvi period sa prednošću od 19:20.

FMP je nastavio da prvai probleme ureketu Partizana i u drugoj četvrtini. Na to su dodali poene iz kontri, pogodili dve trojke i na poluvremenu zasluženo vodili sa 43:36. Partizan je slabo šutirao za tri i pravio greške u napadu. Zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku, u kojem se posebno istakao Vilijams i poenima Džonsa uspeli su da se održe u igri.

Foto: telegraf.rs

Foto: telegraf.rs

Partizan je počeo treću četvrtinu čvrstom odbranom i balansiranom igrom spoljne i unutrašnje linije u napadu došao do preokreta. FMP je imao problema sa izgubljenim loptama, ali su se u drugoj polivini ovogo perioda vratili u igru poenima iz tranzicije i pogođenim trojkama . Uz slab šut spolja Partizana i izgubljene lopte u nastavku igre, FMP je podigao razliku na 61:50. Dobra igra Čovića obeležila je treću četvrtinu.

Partizan je i poslednju četvrtinu počeo jako u odbrani, beležio poene iz kontri i posle ofanzivnih skokova i ponovo napravio preokret. Međutim u završnici je usledio pad igre, ponovo su lako gubljene lopte i promašivani šutevi i slobodna bacanja, pa je FMP iskorstio ove greške i poslednji minut ušao sa minimalnom prednošću. Dva ključna momenta koja su odlučila da ekipa iz Železnika ostvari pobedu bili su trojka Dobrića i ofanzivni skok Apića, posle promašenog slobodnog bacanja Davidovca. Partizan je imao dosta šansi da preokrene utakmicu, ali su sve uspeli da prokockaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.