Final Four: Djuk lako protiv Mičigena

Djuk se plasirao u finale NCAA turnira nakon ubedljive pobede nad Mičigen Stejtom 81:61.

Mičigen je sjajno startovao. Denzel Valentajn je pogodio 3 trojke Trevis Trajs dodao još jednu. Djuk je previše brzao sa druge strane i posle 4 minuta bilo je 14:6 za Spartanse. To je bilo sve od dobre košarke što smo videli od Mičigen Stejta u prvom poluvremenu. Djuk je zategao u odbrani smirio u napadu i potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom. MSU nije postigao ni jednu trojku do kraja poluvremena, postigli su uopšte samo 3 koša iz igre za 16 minuta. Delovali su kao da nemaju nikakvu koncepciju igre. Kada je Djuk prešao na zonsku odbranu Spartansima je bilo izuzetno teško da dođu do bilo kakve izgledne prilike za postizanje poena. Okafor je dominirao u reketu a pametnom kretnjom lopte Djuk je stvorio otvorene šuteve za 3 Kuka i Džounsa i otišao na ostenu prednost.

Valentajn i Trajs su se probudili u drugom delu meča i pokušali da vrate Mičigen u igru. Vinslou, Okafor i Kuk su ipak lako odgovorili na sve što je Mičigen uradio i razlika se nije preterano smanjivala, čak je i rasla. Skoro da celo drugo poluvreme uopšte nije bilo sumnje da će Djuk doći do pobede. Na kraju je Djuk došao do najveće pobede na završnom turniru od prvog kola.

Džastis Vinslou je postigao 19 poena uz 9 skokova, Okafor je dodao 18 uz 6 skokova a Kvin Kuk je postigao jedan manje. Denzel Valentajn je bio odličan sa 22 poena i 11 skokova. Pored Valentajna istakli su se i Trajs sa 16 i Branden Doson sa 12 poena.

Djuk će u finalu igrati protiv Viskonsina koji je naneo prvi poraz Kentakiju 71:64.

Leave a Reply

Your email address will not be published.