F4 NCAA: Vilanova i Severna Karolina u meču za istoriju

Košarkaši Vilanove savladali su Oklahomu rezultatom 95-51, dok je Severna Karolina bila bolja od Sirakjuza 83-66.

Vilanova je prema podacima neposredno dobijenim nakon utakmice, ušla u istoriju po najubedljivijoj pobedi na NCAA F4 u istoriji. Pored ovog vrednog dostignuća, ovaj sastav je prikazao izuzetnu timsku igru, odličnu odbranu na zvezdi Sunersa Badiju Hildu i neverovatnu šutersku kliniku (35/49 iz igre).

O raspoloženosti košarkaša Vilanove govori i podatak da je čak 6 igrača imalo dvocifreni poenterski učinak, a predvodnici su bili Džoš Hart sa 23 poena i Kris Dženkins sa 18. Potencijalni italijanski reprezentativac Rajan Arčidiakono dodao je 15.

U Oklahomi nije bilo raspoloženih. Granicu od 10 poena prebacio je samo Vudard sa 12 (3-10 iz igre), dok je Badi Hild imao 9 poena (4-12).

roscoevillage.org

roscoevillage.org

Drugo polufinale F4 donelo je veće uzbuđenje, ali i još jednu laku pobedu Tar Hilsa. Severnu Karolinu su predvodili Brajs Džonson (16 poena), centar Kenedi Miks (15 poena), dok je Džastin Džekson dodao 16 uz 2 asistencije.

U suženoj rotaciji Sirakjuza, po običaju najbolji su bili Trevor Kuni sa 22 poena i Malači Ričardson sa 17. Gbinije je dodao 12 (5/18).

Leave a Reply

Your email address will not be published.