EP U20: Srbija savladala Sloveniju

Srbija je pobedom na Slovenijom od 73:68 zauzela 2. mesto u grupi C, a protivnik u osmini finala će biti poznat posle meča Italije i Švedske.

Srbija je tokom prve četvrtine održavala blagu prednost, ali su Slovenci na početku druge uspeli da preokrenu rezultat i razliku održe do poluvremena. Na odmor se otišlo sa prednošću Slovenaca od 27:34. Spoljna linija naše reprezentacije dobro je počela utakmicu. Prodorima su mučili odbranu Slovenije koja nije uspela da ih zaustavi. Neodstajala je unutrašnja igra što se naročito odrazilo u drugoj četvrtini. Lazarević je pogodio 1 od 9 pokušaja, Vučetić je vezao 6 poena, ali je i on kasnije zaustavljen. Veliki problem je predstavljalo 11 izgubljenih lopti, naročito posle grešaka u pasu, ali su i Slovenci  grešili u istoj meri. Marinković je sa 11 poena predvodio Srbiju u prvom poluvremenu pogodivši 2 trojke. Obe ekipe su generalno malo šutirale za tri poena, ali su se Slovenci u drugoj četvrtini probudili i prvu polovinu utakmice završili sa skorom 4 od 8. Slovenija je počela utakmicu sigurnim poenima iz akcija 5 na 5 bez mnogo individualnih iskakanja, da bi u nastavku spuštali loptu u reket, što je najbolje iskoristio Durnik, koji je u ovom periodu postigao 9 poena.

Foto: mondo.rs

Foto: mondo.rs

Srbija je u drugom poluvremenu odigrala vrlo dobru odbranu, naročito u zaštiti reketa. Slovenci su se održavali u igri dobrim procentima šuta sa distance i polu-distance. Odličnom Marinkoviću (19p, 7sk) su se pridružili Ilija Đoković (10p) i Peno (10p, 9sk), dodajući poene iz šuteva za tri poena, prodora i tranzicije. U trećoj četvrtini je ponovo proradio Vučetić (15 p, 9sk) donevši prevagu na niskom postu i ofanzivnom skoku. Srbija je u završnicu meča ušla s 6 poena prednosti, a onda je sav trud mogao da bude srušen početničkim greškama u dodavanjima. Slovenci su poenima iz tranzicije prišli na poen zaostatka, ali su kasnije promašili dve trojke koje su im mogle doneti pobedu, pa su poeni Pena sa slobodnih bacanja odlučili utakmicu. U redovima poraženog tima najbolji su bili Zupan (14p, 5sk), Martinčič (13p), Čančar (12p, 10sk) i Durnik (11p).

Leave a Reply

Your email address will not be published.