EP: Nemci pod NBA sjajem

Reprezentacija Nemačke nalazi se u istoj grupi sa našom reprezentacijom, a selektor Fleming na prvenstvo vodi respektabilan sastav.

Selektor Kris Fleming je danas objavio spisak igrača na koje računa na predstojećem EP.

PG: Denis Šroder , Maodo Lo, Karsten Tada
SG: Heiko Šafarcik, Anton Gavel
SF: Nils Gifaj , Aleks King , Pol Cipser
PF: Dirk Novicki , Robin Bencing
C: Tibor Plajs , Johanes Vojtman

Dirk Novicki

slamroll.com

Snaga Nemačke najbolje se vidi preko sledećih igrača koje ćemo analizirati.

EP može da počne!

Dirk Novicki

Legenda Dalas Mevriksa i NBA šampion od 2011. godine je najbolji igrač nemačke reprezentacije oko kojeg će se sve vrteti u igri Nemaca. NBA superstar može ostvariti prednost protiv svakog igrača u Evropi, a lako može i zatrpati svačiji koš sa 30+ poena. Međutim Dirk je veteran i pitanje je da li i dalje može biti na najvišem nivou sve vreme, bez pomoći saigrača.

Denis Šroder

Mlada zvezda Atlanta Houksa jedno je od otkrovenja minule NBA sezone. Igra Atlante često je zavisila od Denisa koji je bio šesti igrač tima. Ovo je prva sezona da se i u reprezentaciji Nemačke od Šrodera očekuje puno. Denis ima odličan prvi korak i jak je na obruču. Uz te kvalitete poseduje i odličnu igru u tranziciji. Kreativnost na parketu mu se popravila značajno igrajući u Badenholzerovom sistemu.

Tibor Plajs

Posle razočaravajuće sezone u Barseloni Tibor je sve iznenadio prelaskom u NBA ligu u ekipu Jute Džez. Centar – Hobotnica u Barseloni nije prikazao ni delić svog talenta tako da mu je poljuljano samopuzdanje. U toku pripremnog perioda povredio se Maik Cirbes koji je pokazivao više od Plajsa. Plajs može puno doprineti u defanzivi dok je u napadu još uvek limitiran igrač. Prisutan je uvek na skoku.

Nils Gifaj

Nils Gifaj je bio NCAA šampion sa UCONN-om a trenutno igra za Sašu Obradovića u berlinskoj Albi. Igrač je koji poseduje odličan šut i lako može širiti igru. Njegovi kvaliteti se ne završavaju na šutu već je često angažovan igrač na obe strane terena.

Maodo Lo

Maodo Lo je zvezda Univerziteta Kolumbija i u NCAA je beležio odlične brojke: 18,4 poena uz šut za 3 poena od 44%, 4,4 skoka, 2,3 asistencije i 1,5 ukradenu loptu po meču. Ovog plejmejkera odlikuje odličan šut i dobar prodor, a poseduje i visok košarkaški IQ i kreativnost. Može biti jedno od najvećih iznenađenja u nemačkoj rerezentaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.