Elite 8 : Fighting Irish umalo koban !

Ekipa Notr Dam univerziteta oduševila je borbenošću sve poklonike košarke, Košarkaši Kentakija, ogromnog favorita pred ovaj susret, iščupali su pobedu nad „Ircima“ 68 – 66, ali utisak koji su poraženi ostavili izaziva divljenje.

Istina, većina igrača Kentakija nije bila ni blizu svog nivoa, dok su košarkaši Notr Dama pogađali i neke teže šuteve i svi su bili na gornjem nivou kvaliteta koji poseduju u ovom meču.

U prvom poluvremenu sve je prštalo od duela u reketu i gotovo sve vreme se igralo koš za koš. Zahvaljujući Koli Stajnu i Treju Lajlsu Kentaki je na poluvreme otišao sa nerešenim rezultatom.

U drugom delu igre blistao je potencijalni 1. pik na predstojećem draftu Karl Entoni Tauns. Notr Dam je vodio 61 – 56, ali su blizanci Herison i Entoni Tauns obezbedili pobedu. Endru Herison je pogodio oba bacanja na 6 sekundi pre kraja. Pokušao je Džerian Grant iz Notr Dama da pogodi trojku za pobedu ali nije bio precizan…

sidelinesportsreport.com

sidelinesportsreport.com : Džon Kalipari i Karl Entoni Tauns

Najbolji igrač Kentaki Vajldketsa na ovom meču bio je centar Entoni Tauns sa čak 25 poena ( 17 poena u drugom poluvremenu !!! ). U ekipi Notr Dama istakli su se Zah Auguste sa 20 poena, Vasturia sa 16 i Grant sa 15 poena.
Kentaki nastavlja pohod ka tituli !

Leave a Reply

Your email address will not be published.