Elite 8 : Bedžersi do iznenađenja !

Ekipa Viskonsin Bedžersa savladala je u izuzetno dinamičnom meču ekipu Arizone Vajldketsa rezultatom 85 – 78, nakon izuzetne partije u drugom poluvremenu.

Tok meča :

Frenk Kaminski i Semjuel Deker u jakom ritmu otvaraju susret za Viskonsin. Kaminski postiže prvih 5 poena na meču, dok Deker i Džoš Gaser odvode Viskonsin na 10 – 2. Trener Arizone Miler reaguje tajmautom, a iz pauze najbolje izlazi zvezda Arizone Stenli Džonson i vezuje 4 poena.

Seriju Arizone nastavlja sjajni Brendon Ešli sa 6 uzastopnih poena, a nakon izgubljene lopte Kaminskog trener Viskonsina Bo Rajan regauje tajmautom. Deker i Kaminski ponovo donose prednost Bedžersima ali Holis-Džeferson ubrzo odgovara svojim poenima. Snažni Tarzevski zakucava i nakon novih poena Džefersona Arizona stiže do 29 – 26. U tim momentima igru Bedžersa drže Duje Dukan pogocima sa penala, kao i Sem Deker. Na poluvremenu rezultat je 33 – 30 za Arizonu.

badgerofhonor.com

badgerofhonor.com: Sjajni Sem Deker

Na otvaranju drugog dela igre Kaminski pogađa za 3 poena,a zatim mrežicu cepa i Sem Deker. Kaminski nastavlja svoj šou sa još 5 vezanih poena. Na kratko odgovara Holis-Džeferson za 2 poena, ali Duje Dukan je neumoljiv, Iako ne važi za sjajnog šutera pogađa trojku. Trener Arizone reaguje tajmautom na 47 – 44 za Viskonsin. Arizona prilazi na – 2, ali onda ulazi u seriju grešaka. Kaminski odvodi Viskonsin na sigurnu razliku + 9. Nakon koša Džoša Gasera rezultat je 62 – 51, i iznenađenje Viskonsina je na vidiku.

Arizona je probala da preko Ešlija napravi trzaj da se vrati u meč, ali je stalno ostajala na bar – 7. Sudbinu Arizone na ovom Martovskom ludilu zatvaraju sjajni Kaminski i izuzetni Deker pogocima sa linije penala. Na kraju 85 – 78, Viskonsin Bedžersi i potencijalni srpski reprezentativac Frenk Kaminski su na F4.

Najbolji igrači Bedžersa na ovom susretu bili su Kaminski sa 29 poena i 6 skokova, Sem Deker sa 27 poena ( 5/6 za 3 poena !!! ) i Gaser sa 10 poena.
U ekipi Arizone najbolji su bili Brendon Ešli i Holis-Džeferson sa po 17 poena, dok je Mekkonel dodao 14 . Dvocifren je bio i Tarzevski sa 11 poena, kao i rezervista Gejb Jork.

Srpski igrač Dušan Ristić nije ulazio u igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.