EK: Uniks u Las Palmasu, Himki čeka Banvit

Košarkaši Uniksa pokušaće u sredu da iznenade Gran Kanariju nakon poraza 83:70 i plasiraju se u finale Evrokupa, dok će Himki tražiti prolaz na domaćem terenu protiv ekipe Banvita uz poen zaostatka iz prvog meča (83:82).

Uniks će verovatno opet biti bez najboljeg strelca Kita Lengforda i uprkos tom hendikepu probati da ponovi podvig protiv Lokomotive, kada su posle poraza od 9 poena, pobedili Kubanj u gostima 21 poenom razlike. Ruski tim može da se uzda u imena poput Džerelsa, Bikova, Kajmakoglua… Mada, ovoga puta je rival Gran Kanarija koja poseduje veoma dobre pojedince, ali pre svega dobar tim. Španci ulaze u meč sa prednošću od 13 poena i osam uzastopnih pobeda (pri tom je najbolji klub Evrokupa sa skorom 20/21).

eurocupbasketball.com (photo Unics - Nurislam Ismagilov)

eurocupbasketball.com
(photo Unics – Nurislam Ismagilov)

Himkiju je dovoljan trijumf od dva poena kako bi se domogao trećeg finala. Zanimljivo, oni su u Evrokupu izgubili samo jedan meč kod kuće još od 2009. Sa druge strane, Banvit mora da ostane neporažen i u drugom susretu kako bi se po prvi put našao u završnici tog takmićenja. Turski tim obično igra na mali broj poena (do osmine finala 64,2 u proseku), međutim u Bandirmi su ušli u šutersku završnicu i slavili zahvaljući Roulendu (21 poena) i Mutafu (16). Sigurno da će Banvit morati da ponovi izdanje sa svog parketa, čak i više od toga, da bi savladali Ruse koji, na čelu sa Rajsom, ove sezone prosečno beleže 89 poena na domaćem terenu.

Finalne utakmice su na programu 24. i 29. aprila, a pobednik obezbeđuje učešće u Evroligi naredne sezone.

Sreda 8.4.2015. u 18.00

Himki vs Banvit (prvi meč 82:83)

Sreda, 8.4.2015. u 21.00

Gran Kanarija vs Uniks (prvi meč 83:70)

Leave a Reply

Your email address will not be published.