Džikić upozorava, Klipa najavljuje jači otpor

Treneri Partizana i FMP, Aleksandar Džikić i Slobodan Klipa, su posle meča izneli svoje impresije o duelu odigranom u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Trener Džikić je najpre istakao:

“Zadovoljan sam pobedom, ali ne i fokusom pojedinaca, stvarno nisam. Moraće tu nešto da se promeni, neke stvari, kako bi tim funkcionisao još bolje. Nisam zadovoljan kako smo otvorili, kao da smo bili za korak sporiji, pa čak i one ničije lopte su završavale kod njih”, rekao je Džikić.

Zatim je strateg Partizana ukazao na težinu meča:

“Došlo je posle do promene ritma, ubedljivo smo pobedeli, ali mislim da smo dosta radili na parketu. Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije. Očekujemo da će FMP u Železniku biti još agresivniji, da će koristiri prednosti svoje dvorane. Stvarno mislimo da pobeda nije laka, rezultatski je ubedljiva, na papiru izgleda lako, ne vidim da će ovi moji da se opuste. Ne idemo mi u Želednik, a da oni kažu: “Gde ste lavovi, evo vam igrajte finale”. Ako ima takvih, taj neće igrati u ponedeljak. Nema opuštanja”, dodao je Džikić.

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Trener FMP Slobodan Klipa je ukazao da je ovo odlična škola za njegove mlade igrače:

“Mislim da je ova utakmica mom timu koristila da vidi kako se igra jedna ozbiljna košarka, za njihovu budućnost, za njihovo iskustvo i mislim da ćemo naredne utakmice odigrati bolje jer ćemo se sigurni adaptirati na ovako agresivnu i čvrstu igru”, rekao je Klipa.

Za kraj, Klipa je najavio veći otpor FMP i moguć povratak u halu “Aleksandar Nikolić” na majstoricu:

“Mislim da možemo da odigramo bolje i da će sledeća utakmica biti intersantnija. Nadam se da može serija da se vrati u halu Aleksandar Nikoli’, Partizan je bolji tim to nema dilema, ali mislim da možemo da napravimo iznenadjenje. Mnogi igrači mogu da igraju kvalitetnije i to je razlog za optimizam za sledeću utakmicu”, kazao je Klipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.