Džikić: Polufinale dočekujemo gotovo 100% zdravi i spremni

Košarkaši Partizana igraju polufinalni duel Superlige Srbije protiv FMP, a trener Džikić hvali protivnika i poziva na oprez.

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Pred prvu utakmicu polufinala, trener Partizana, Aleksandar Džikić ističe:

“Dosadašnjim igrama u KLS smo izborili pravo domaćinstva u polufinalu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji. Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znaci prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA lige. Čeka nas motivisan rival koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju sa trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada.” – izjavio je Džikić i dodao da su crno-beli spremni za sutrašnji duel.

“Mi polufinale dočekujemo gotovo 100% zdravi i spremni da uradimo sve što je potrebno da bi smo se plasirali u finale. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za ‘lako ćemo’ razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel sa njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara.” – poručuje Džikić.

Slično mišljenje o protivniku ima i iskusni Novica Veličković:

“FMP je mlada i talentovana ekipa koja igra veoma čvrsto. Od kada sam došao, odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice, namučili su nas u kupu i zaslužuju svaki respekt. Sada se sve zaboravlja, ulazi se u seriju i nemaš prava na kikseve.  Moramo da odigramo jako i čvrsto jer naspram nas nije tim za potcenjivanje.” – istakao je Veličković.

Izvor: kkpartizan.rs/doubledouble

Leave a Reply

Your email address will not be published.